Når avstandsspill ikke er tilgjengelig

Uansett hvilke problemer du får, skal du først sjekke Internett-tilkoblingen, systemprogramvaren og appen hvis avstandsspill ikke er tilgjengelig. Du finner mer informasjon under «Sjekk dette først når avstandsspill ikke er tilgjengelig».
Avhengig av situasjonen kan du også sjekke følgende:

Når klientenheten ikke finner PS5-konsollen eller PS4-konsollen du prøver å styre
Når tilkoblingen er ustabil
Når du bruker avstandsspill med mobildata

  • Før du prøver å koble til eksternt utenfra hjemmet, skal du sjekke at enheten kobler til på riktig måte mens du er i nærheten av PS5-konsollen eller PS4-konsollen du prøver å styre.
  • Avhengig av innholdet eller hvordan det brukes, kan det være at avstandsspill ikke er tilgjengelig. Se «Begrensninger» for mer informasjon.
  • Du kan også gå til nettstedet for kundestøtte for å få informasjon.

Sjekk dette først når avstandsspill ikke er tilgjengelig

  • Sjekk at PS5- eller PS4-konsollen din er tilkoblet Internett, og at du kan logge på PlayStation™Network.

    • På PS5-konsollen, fra hjemskjermen, gå til Innstillinger > Nettverk > Tilkoblingsstatus, og velg deretter Internett-tilkobling eller PlayStation Network.
    • På PS4-konsollen, fra funksjonsskjermen, gå til Innstillinger , og velg deretter Nettverk. Sørg for at det er merket av for Koble til Internett. Du kan også sjekke ved å gå til Test Internett-tilkobling og deretter velge Internett-tilkobling eller PlayStation Network-pålogging.
  • Sjekk at systemprogramvaren på PS5-konsollen eller PS4-konsollen er oppdatert til nyeste versjon.

    • På PS5-konsollen, fra hjemskjermen, gå til Innstillinger > System > Systemprogramvare > Oppdatering av systemprogramvare og innstillinger, og velg deretter Oppdater systemprogramvaren.
    • På PS4-konsollen, fra funksjonsskjermen, gå til Innstillinger , og velg deretter Systemprogramvareoppdatering.
  • Sjekk at PS Remote Play er oppdatert til nyeste versjon på din Windows-PC, Mac eller mobilenhet.
    Hvis den ikke er oppdatert til siste versjon, skal du starte PS Remote Play og følge instruksjonene på skjermen for å oppdatere appen.

Når klientenheten ikke finner PS5-konsollen eller PS4-konsollen du prøver å styre

  • Du kan manuelt koble til en enhet (klienten) for å eksternt styre en annen enhet (verten). Etter at du har koblet begge enhetene til samme nettverk, følger du instruksjonene på skjermen.

    • På verts-PS5-konsollen, fra hjemskjermen, gå til Innstillinger > System > Avstandsspill, og velg deretter Koble til enhet, så vises et tall. Start PS Remote Play -appen på klientenheten. Skriv inn tallet fra PS5-vertskonsollen i appen på klientenheten din for å koble sammen de to enhetene.
    • På verts-PS4-konsollen, fra funksjonsskjermen, velg Innstillinger > Tilkoblingsinnstillinger for Avstandsspill, og velg deretter Legg til enhet, så vises et tall. Start PS Remote Play -appen på klientenheten. Skriv inn tallet fra PS4-vertskonsollen i appen på klientenheten din for å koble sammen de to enhetene.
  • Avstandsspill bruker UDP-port 8572 for å koble til PS5-konsollen, PS4-konsollen eller mobilenheten. Sjekk at ruteren, Internett-tjenesteleverandøren og mobiloperatøren ikke blokkerer denne porten.
    Hvis ruteren blokkerer denne porten, kan du sette opp viderekobling av port og tillate tilgang fra Internett til PS5-konsollen eller PS4-konsollen. Hvis du gjør det, kan det være du kan bruke avstandsspill.
    Hvis porten ikke er blokkert, eller du fremdeles ikke kan bruke avstandsspill etter at du har satt opp viderekobling av port, skal du ta kontakt med Internett-tjenesteleverandøren din.

    Hvis du bruker mobildata, kan du ta kontakt med mobiloperatøren din.

    «Viderekobling av port», også kalt «porttilordning» eller «adressekonvertering», omdirigerer et signal fra en spesifikk port (inngangen) til en annen tilordnet port (utgangen).

  • Hvis du ikke får til å hente en NAT-type, støttes ikke avstandsspill i nettverksmiljøet ditt. Du kan sjekke NAT-typen ved å starte PS Remote Play og gjøre følgende.

    • På Windows-PC går du til Innstillinger og velger Informasjon.
    • På Mac velger du Valg .
    • På mobilenheten går du til Innstillinger og velger NAT-type.

    Hvis nettverksmiljøet ditt bruker NAT-type 3, kan du kanskje ikke koble til andre enheter, og du kan kanskje ikke bruke avstandsspill.

Når tilkoblingen er ustabil

  • Vi anbefaler at du bruker kablet tilkobling når du kobler PS5-konsollen, PS4-konsollen, Windows-PC eller Mac til Internett.
  • Vi anbefaler en høyhastighetstilkobling med opplastings- og nedlastingshastigheter på minst 5 Mbps. Sjekk estimert tilkoblingshastighet for PS5-konsollen eller PS4-konsollen på følgende måter.

    • På PS5-konsollen, gå til Innstillinger > Nettverk > Tilkoblingsstatus, og velg deretter Test Internett-tilkobling.
    • På PS4-konsollen, gå til Innstillinger > Nettverk, og velg deretter Test Internett-tilkobling.

    Hvis nettverksmiljøet ikke støtter en tilstrekkelig tilkoblingshastighet, kan du kontakte Internett-tjenesteleverandøren eller mobiloperatøren for mer informasjon.

  • Under avstandsspill kan strømming av video og andre medier på klientenheten få videoen til å hoppe og ikke spilles av jevnt. Dette kan også skje dersom andre enheter på nettverket bruker mye båndbredde. Vent til disse enhetene ikke brukes før du bruker avstandsspill.
  • Hvis du bruker avstandsspill til å styre PS4-konsollen fra en Windows-PC, Mac eller mobilenhet, skal du gå til Innstillinger eller Valg i PS Remote Play-appen, og deretter velge Videokvalitet for Avstandsspill (PS4) for å angi en lavere oppløsning for videokvalitet. Dette kan bidra til at tilkoblingen blir mer stabil og avstandsspillingen blir jevnere. Hvis du bruker avstandsspill til å styre PS5-konsollen eller PS4-konsollen (CUH-7000-serien / CUH-7100-serien / CUH-7200-serien), justeres videokvaliteten automatisk i henhold til nettverksstatusen.

Når du bruker avstandsspill med mobildata

  • Bruk avstandsspill på et sted med stabil og tilstrekkelig rask tilkobling.
  • Hvis du flytter klientenheten rundt, blir tilkoblingen ustabil. Dette kan føre til at avstandsspill blir forstyrret eller frakoblet.
  • Avstandsspill kobles fra når du bytter mellom mobildata og Wi-fi® under bruk.
  • Avhengig av nettverksstrukturen til mobiloperatøren din, er kanskje ikke avstandsspill tilgjengelig, eller det blir avbrutt på grunn av ustabil tilkobling. I tillegg kan du oppleve dårlig videokvalitet som ikke blir bedre.
  • Avhengig av ditt mobilabonnement, kan tilkoblingshastigheten og databruken være begrenset. I så fall er kanskje ikke avstandsspill tilgjengelig. For mer informasjon skal du se gjennom mobilavtalen og -abonnementet ditt, eller ta kontakt med mobiloperatøren.
  • Hvis du ser en feilkode, skal du bruke følgende informasjon som referanse.

    0x81221101
    0x81221104
    0x81221105
    0x81221106
    Du har ikke tilstrekkelig tilkoblingshastighet til å bruke avstandsspill. Vi anbefaler en høyhastighetstilkobling med opplastings- og nedlastingshastigheter på minst 5 Mbps.
    0x81121102 Tilkoblingen er ustabil. Hvis du beveger deg til et annet sted eller venter litt, kan det hende at du kan koble til.
    0x81221103 Mobilnettet er mettet. Hvis du venter litt og prøver igjen senere, kan det hende at du kan koble til.

Hvis du fremdeles har problemer med å bruke mobildata for avstandsspill, kan du se «Når klientenheten ikke finner PS5-konsollen eller PS4-konsollen du prøver å styre» og «Når tilkoblingen er ustabil» for mer informasjon som kan hjelpe.