Je PS5-console bedienen vanaf een andere PS5-console

Met behulp van Remote Play kun je verbinding maken met je PS5-console vanaf een andere PS5-console. De console die je gebruikt om op afstand verbinding te maken met de andere console wordt de client genoemd. De console waarmee je verbinding maakt wordt de host genoemd.

Voorbereiding
Je PS5-console instellen
Remote Play starten
Bediening van Remote Play
Een multiplayergame spelen
Remote Play afsluiten

Voorbereiding

Je hebt het volgende nodig om Remote Play te kunnen gebruiken:

  • Twee PS5-consoles (één console voor gebruik als host en een andere voor gebruik als client)
    Update je PS5-console altijd naar de meest recente versie van de systeemsoftware.
  • Een account voor PlayStation™Network
    Gebruik hetzelfde account voor zowel de host- als de clientconsole. Als je nog geen account hebt, moet je er eerst een maken.
  • Snelle internetverbinding
    Wij adviseren standaard een snelle verbinding te gebruiken met upload- en downloadsnelheden van ten minste 5 Mbps. De beste prestaties krijg je bij gebruik van een snelle verbinding met upload- en downloadsnelheden van ten minste 15 Mbps.
  • DualSense™ draadloze controller

Je kunt ook een DualSense Edge™ draadloze controller of een DUALSHOCK®4 draadloze controller gebruiken.

Je PS5-console instellen

Stel de PS5-console in die je als hostapparaat gaat gebruiken.

  • Selecteer op het beginscherm Instellingen > Systeem > Remote Play en schakel vervolgens Remote Play inschakelen in.
  • Als je Remote Play wilt starten terwijl je PS5-console zich in de rustmodus bevindt, selecteer je Instellingen > Systeem > Energiebesparing > Functies die beschikbaar zijn in de rustmodus. Vervolgens schakel je Verbinding met internet behouden en PS5 aanzetten vanuit netwerk inschakelen in.

Remote Play starten

Je voert de volgende stappen uit telkens wanneer je verbinding met je host-PS5-console maakt vanaf je client-PS5-console.

1.
Schakel je host-PS5-console in of zet deze in de rustmodus.
2.
Selecteer op het Games-beginscherm van de client-PS5-console Remote Play .
Als je Instellingen selecteert, kun je instellingen voor de videokwaliteit, zoals resolutie en framerate, configureren voor Remote Play.
3.
Selecteer PS5.
Het bericht "Voordat je verbinding maakt met je PS5" wordt weergegeven.
4.
Selecteer OK.
Als je wordt gevraagd je aanmeldings-ID en wachtwoord in te voeren, meld je je aan met het account dat je gebruikt voor je host-PS5-console.
De app zoekt naar de PS5-console waarbij je je hebt aangemeld met je account en maakt vervolgens automatisch verbinding met de console. Nadat de verbinding tot stand is gebracht, wordt het host-PS5-scherm weergegeven en kun je Remote Play gaan gebruiken. Als meerdere PS5-consoles worden gevonden, selecteer je de console die je wilt gebruiken.
  • De PS5-clientconsole kan niet zoeken naar en verbinding maken met de PS5-hostconsole als het enige tijd geleden is dat je je voor het laatst hebt aangemeld. Meld je opnieuw aan bij de PS5-hostconsole voordat je Remote Play gaat gebruiken.
  • Zie "Als Remote Play niet beschikbaar is" als de app het apparaat waarmee je verbinding wilt maken niet kan vinden of als je geen verbinding kunt maken of een instabiele verbinding hebt.
  • Tijdens het gebruik van Remote Play wordt mogelijk Remote Play-verbinding tot stand gebracht. boven aan het scherm weergegeven. Dit bericht wordt weergegeven als een andere gebruiker zich aanmeldt bij de PS5-hostconsole terwijl jij Remote Play gebruikt. Als die gebruiker zich afmeldt van de PS5-hostconsole, verdwijnt het bericht.
    Je kunt voorkomen dat dit bericht wordt weergegeven terwijl je een game speelt. Selecteer op het beginscherm van de PS5-hostconsole Instellingen > Systeem > Remote Play en zet Status van Remote Play-verbinding verbergen aan.

Bediening van Remote Play

De PS-toets indrukken Het controlecentrum van de clientconsole wordt weergegeven.
Tijdens Remote Play bedien je de host-PS5-console met kaarten die op je scherm worden weergegeven. Via de kaarten kun je toegang krijgen tot het controlecentrum en het beginscherm van de hostconsole.
De PS-toets indrukken en vasthouden Het beginscherm van de clientconsole wordt weergegeven.

Een multiplayergame spelen

Als een speler Remote Play begint te gebruiken, kunnen anderen meedoen als toegevoegde spelers.
Als je als toegevoegde speler wilt meedoen met een Remote Play-sessie, moet je inloggen bij de client-PS5-console en vervolgens op de (options)-toets op je controller drukken.
Meld je aan met je account als je wordt gevraagd je aanmeldings-ID en wachtwoord in te voeren.

  • Er kunnen in totaal drie spelers meedoen aan een multiplayergame.
  • Als de speler die Remote Play heeft gestart ermee ophoudt, eindigt de sessie voor alle spelers die meedoen aan de multiplayergame.
  • Je kunt geen gebruikmaken van je microfoon tijdens multiplayergames.

Remote Play afsluiten

1.
Druk tijdens Remote Play op de PS-toets op de controller.
Het controlecentrum van de client-PS5-console wordt weergegeven.
2.
Selecteer de Remote Play-kaart en selecteer vervolgens Verbinding verbreken. Selecteer vervolgens Voeding ingeschakeld laten of In de rustmodus zetten.
Remote Play wordt afgesloten en het scherm keert terug naar de oorspronkelijke toestand die het had voordat je verbinding maakte met de hostconsole.