Als Remote Play niet beschikbaar is

Als Remote Play niet beschikbaar is vanwege problemen van welke aard dan ook, controleer je eerst je internetverbinding, systeemsoftware en app. Zie "Wat je als eerste controleert als Remote Play niet beschikbaar is" voor details.
Afhankelijk van de situatie kun je ook het volgende controleren:

Als je clientapparaat de PS5-console of de PS4-console die je probeert te bedienen niet kan vinden
Als de verbinding niet stabiel is
Bij gebruik van Remote Play met mobiele data

  • Voordat je probeert op afstand verbinding te maken van buiten je huis, controleer je eerst of je apparaat correct verbinding maakt terwijl je dicht in de buurt bent van de PS5-console of de PS4-console die je probeert te bedienen.
  • Afhankelijk van de content of hoe deze wordt gebruikt, is Remote Play mogelijk niet beschikbaar. Zie "Beperkingen" voor details.
  • Je kunt ook een bezoek brengen aan de ondersteuningswebsite voor informatie.

Wat je als eerste controleert als Remote Play niet beschikbaar is

  • Controleer of je PS5-console of je PS4-console verbinding kan maken met internet en of je je kunt aanmelden bij PlayStation™Network.

    • Ga op je PS5-console, vanaf het beginscherm, naar Instellingen > Netwerk > Verbindingsstatus en selecteer vervolgens Internetverbinding of PlayStation Network.
    • Ga op je PS4-console, vanaf het functiescherm, naar Instellingen en selecteer vervolgens Netwerk. Controleer of het vinkje wordt weergegeven voor Verbinding maken met internet. Je kunt ook controleren door naar Internetverbinding testen te gaan en vervolgens Internetverbinding of Bij PlayStation Network aanmelden te selecteren.
  • Controleer of de systeemsoftware op je PS5-console of je PS4-console is geüpdatet naar de meest recente versie.

    • Ga op je PS5-console, vanaf het beginscherm, naar Instellingen > Systeem > Systeemsoftware > Systeemsoftware-update en -instellingen en selecteer vervolgens De systeemsoftware updaten.
    • Ga op je PS4-console, vanaf het functiescherm, naar Instellingen en selecteer vervolgens Systeemsoftware-update.
  • Controleer of PS Remote Play is geüpdatet naar de meest recente versie op je Windows-pc, Mac of mobiele apparaat.
    Als het apparaat niet is geüpdatet naar de meest recente versie, start je PS Remote Play en volg je de instructies op je scherm om de app te updaten.

Als je clientapparaat de PS5-console of de PS4-console die je probeert te bedienen niet kan vinden

  • Je kunt een apparaat (de client) handmatig koppelen om op afstand een tweede apparaat (de host) te bedienen. Nadat beide apparaten met hetzelfde netwerk zijn verbonden, volg je de instructies op het scherm.

    • Ga op je PS5-console die als host fungeert, vanaf het beginscherm, naar Instellingen > Systeem > Remote Play en selecteer vervolgens Apparaat koppelen. Er wordt dan een getal weergegeven. Start de app PS Remote Play op het clientapparaat. Voer het getal van je PS5-console die als host fungeert in in de app op je clientapparaat om de twee apparaten te koppelen.
    • Ga op je PS4-console die als host fungeert, vanaf het functiescherm, naar Instellingen > Verbindingsinstellingen voor Remote Play en selecteer vervolgens Apparaat toevoegen. Er wordt dan een nummer weergegeven. Start de app PS Remote Play op het clientapparaat. Voer het getal van je PS4-console die als host fungeert in in de app op je clientapparaat om de twee apparaten te koppelen.
  • Remote Play maakt gebruik van UDP-poort 8572 om verbinding te maken met je PS5-console, je PS4 console of je mobiele apparaat. Controleer of je router, internetprovider en mobiele provider deze poort niet blokkeren.
    Als je router deze poort blokkeert, kun je port forwarding instellen en vanaf internet toegang verlenen tot je PS5-console of je PS4-console. Op die manier kun je toch Remote Play gebruiken.
    Als de poort niet is geblokkeerd of als je Remote Play nog steeds niet kunt gebruiken nadat je port forwarding hebt ingesteld, neem je contact op met je internetprovider.

    Als je mobiele data gebruikt, neem je contact op met je mobiele provider.

    "Port forwarding", ook wel "poorttoewijzing" of "adresconversie" genoemd, stuurt een signaal van de ene specifieke poort (de ingang) door naar een andere aangewezen poort (de uitgang).

  • Als je geen NAT-type kunt verkrijgen, biedt je netwerkomgeving geen ondersteuning voor Remote Play. Je kunt je NAT-type controleren door PS Remote Play te starten en de volgende acties uit te voeren.

    • Ga op je Windows-pc naar Instellingen en selecteer vervolgens Informatie.
    • Selecteer op je Mac de optie Voorkeuren .
    • Ga op je mobiele apparaat naar Instellingen en selecteer vervolgens NAT-type.

    Als je netwerkomgeving gebruikmaakt van NAT-type 3, kun je mogelijk geen verbinding maken met andere apparaten en kun je mogelijk ook niet met Remote Play werken.

Als de verbinding niet stabiel is

  • We adviseren je gebruik te maken van een bedrade verbinding om je PS5-console, je PS4-console, je Windows-pc of je Mac te verbinden met internet.
  • Wij adviseren een snelle verbinding met upload- en downloadsnelheden van ten minste 5 Mbps. Controleer op een van de volgende manieren de geschatte verbindingssnelheid voor je PS5-console of je PS4-console.

    • Ga op je PS5-console naar Instellingen > Netwerk > Verbindingsstatus en selecteer vervolgens Internetverbinding testen.
    • Ga op je PS4-console naar Instellingen > Netwerk en selecteer vervolgens Internetverbinding testen.

    Als je netwerkomgeving geen ondersteuning biedt voor een voldoende hoge verbindingssnelheid, neem je contact op met je internetprovider of mobiele provider voor meer informatie.

  • Tijdens Remote Play kan het streamen van video en andere media op het clientapparaat ervoor zorgen dat de video flikkert en niet soepel wordt afgespeeld. Dit kan ook gebeuren als andere apparaten in je netwerk een grote hoeveelheid bandbreedte gebruiken. Wacht tot zij inactief zijn voordat je Remote Play gaat gebruiken.
  • Als je Remote Play gebruikt voor het bedienen van je PS4-console vanaf je Windows-pc, Mac of mobiele apparaat, ga je naar Instellingen of Voorkeuren in de app PS Remote Play en selecteer je vervolgens Videokwaliteit voor Remote Play (PS4) om een lagere resolutie in te stellen. Dit kan helpen de verbinding stabiel te maken, waardoor een soepelere ervaring met Remote Play mogelijk wordt. Als je Remote Play gebruikt voor het bedienen van je PS5-console of je PS4-console (CUH-7000-serie/CUH-7100-serie/CUH-7200-serie), wordt de videokwaliteit automatisch aangepast, afhankelijk van je netwerkstatus.

Bij gebruik van Remote Play met mobiele data

  • Gebruik Remote Play op een locatie met een stabiele en voldoende snelle verbinding.
  • Als je je clientapparaat heen en weer beweegt, wordt de verbinding instabiel, waardoor Remote Play mogelijk wordt onderbroken of de verbinding wordt verbroken.
  • De verbinding met Remote Play wordt verbroken als je tijdens het gebruik omschakelt tussen mobiele data en Wi-Fi®.
  • Afhankelijk van de netwerkstructuur van je mobiele provider is Remote Play mogelijk niet beschikbaar of onderbroken vanwege een instabiele verbinding. Bovendien is de videokwaliteit mogelijk slecht en wordt deze niet beter.
  • Afhankelijk van je abonnement bij de mobiele provider zijn je verbindingssnelheid en datagebruik mogelijk beperkt. In dat geval is Remote Play mogelijk niet beschikbaar. Raadpleeg voor details het contract en abonnement met je mobiele provider of neem contact op met je mobiele provider.
  • Als je een foutcode ziet, gebruik je de volgende informatie voor referentiedoeleinden.

    0x81221101
    0x81221104
    0x81221105
    0x81221106
    Je verbindingssnelheid is niet hoog genoeg om Remote Play te kunnen gebruiken. Wij adviseren een snelle verbinding met upload- en downloadsnelheden van ten minste 5 Mbps.
    0x81121102 De verbinding is instabiel. Als je naar een andere locatie gaat of een tijdje wacht, kun je mogelijk verbinding maken.
    0x81221103 Je mobiele netwerk is overbelast. Als je een tijdje wacht en het daarna opnieuw probeert, kun je mogelijk verbinding maken.

Als je nog steeds problemen ondervindt bij het gebruik van mobiele data voor Remote Play, raadpleeg je "Als je clientapparaat de PS5-console of de PS4-console die je probeert te bedienen niet kan vinden" en "Als de verbinding niet stabiel is" voor aanvullende informatie die mogelijk helpt.