A PS5 konzol vezérlése egy másik PS5 konzolról

A Remote Play használatával csatlakoztathatod a PS5 konzolt egy másik PS5 konzolhoz. A konzolt, amelyet a másik konzolhoz való távoli csatlakozáshoz használsz, kliensnek nevezzük. Azt a konzolt, amelyhez csatlakozol, házigazdának nevezzük.

Készülj fel
Állítsd be a PS5 konzolt
A távoli játék elindítása
A távoli játék vezérlése
Többszereplős játék
Kilépés a távoli játékból

Készülj fel

A távoli játék használatához a következőkre van szükséged:

  • Két PS5 konzol (az egyik konzol a házigazda, a másik pedig a kliens)
    Mindig frissítsd a PS5 konzolodat a legújabb rendszerszoftverre.
  • Fiók a PlayStation™Networkhöz
    A házigazda és a kliens esetében is ugyanazt a fiókot használd. Ha nincs fiókod, először hozz létre egyet.
  • Nagy sebességű internetkapcsolat
    Alapértelmezésben nagy sebességű kapcsolatot javasolunk, amelynek feltöltési és letöltési sebessége legalább 5 Mb/s. A legjobb teljesítményhez a nagy sebességű kapcsolatot javasoljuk, amelynek feltöltési és letöltési sebessége legalább 15 Mb/s.
  • DualSense™ vezeték nélküli vezérlő

Egy DualSense Edge™ vagy DUALSHOCK®4 vezeték nélküli vezérlőt is használhatsz.

Állítsd be a PS5 konzolt

Állítsd be a házigazda-eszközként használni kívánt PS5 konzolt.

  • A kezdőképernyőn használd a Beállítások > Rendszer > Távoli játék útvonalat, majd kapcsold be a Távoli játék engedélyezése lehetőséget.
  • A távoli játék elindításához, miközben a PS5 konzol pihenő üzemmódban van, használd a Beállítások > Rendszer > Energiatakarékosság > Pihenő üzemmódban elérhető funkciók útvonalat. Ezt követően kapcsold be az Internethez kapcsolódás megtartása és az A PS5 hálózatról történő bekapcsolásának engedélyezése lehetőségeket.

A távoli játék elindítása

A következő lépésekre lesz szükség minden alkalommal, amikor a házigazda PS5 konzolhoz csatlakoztatod a kliens PS5 konzolt.

1.
Kapcsold be vagy állítsd pihenő üzemmódba a házigazda PS5 konzolt.
2.
A kliens PS5 konzol Játékok kezdőlapján jelöld ki a Remote Play lehetőséget.
A Beállítások lehetőség kijelölésével konfigurálhatod a távoli játék olyan videominőségre vonatkozó beállításait, mint például a felbontást és a képkockasebességet.
3.
Jelöld ki a PS5 alkalmazást.
A következő üzenet jelenik meg: „A PS5 eszközhöz való kapcsolódás előtt”.
4.
Jelöld ki az OK lehetőséget.
Ha a bejelentkezési azonosító és a jelszó megadására van szükség, jelentkezz be a házigazda PS5 konzolon használt fiókkal.
Az alkalmazás megkeresi azt a PS5 konzolt, amelybe fiókod használatával bejelentkeztél, majd automatikusan csatlakozik a konzolhoz. A csatlakozást követően megjelenik a házigazda PS5 képernyője, és elkezdheted használni a távoli játékot. Ha több PS5 konzol található, jelöld ki a használni kívánt konzolt.
  • A kliens PS5 konzol nem tud keresést végezni és nem tud csatlakozni a házigazda PS5 konzolhoz, ha már eltelt némi idő az utolsó bejelentkezés óta. A Távoli játék használata előtt jelentkezz be újra a házigazda PS5 konzolra.
  • Ha az alkalmazás nem találja a csatlakoztatni kívánt eszközt, nem tudsz csatlakozni, vagy a kapcsolat nem stabil, további részletekért lásd az „Amikor a távoli játék nem érhető el” című részt.
  • Távoli játék közben a képernyő felső részén a Távoli játék csatlakoztatva. üzenetet láthatod. Ez az üzenet akkor jelenik meg, ha egy másik felhasználó bejelentkezik a házigazda PS5 konzolra, miközben éppen használod a Távoli játék funkciót. Amikor a felhasználó kijelentkezik a házigazda PS5 konzolról, az üzenet eltűnik.
    Megakadályozhatod, hogy ez az üzenet megjelenjen játék közben. A házigazda PS5 konzol kezdőképernyőjén válaszd a Beállítások > Rendszer > Távoli játék menüpontot, és kapcsold be a következőt: Távoli játék kapcsolódási állapotának elrejtése.

A távoli játék vezérlése

Nyomd meg a PS gombot Megjelenik a kliens konzol vezérlőközpontja.
A távoli játék során a képernyőn megjelenő kártyák segítségével vezérelheted a házigazda PS5 konzolt. A kártyákkal elérheted a házigazda konzol vezérlőközpontját és kezdőképernyőjét.
Nyomd le és tartsd lenyomva a PS gombot Megjelenik a kliens konzol kezdőképernyője.

Többszereplős játék

Amikor egy játékos megkezdi a távoli játék használatát, a többiek hozzáadott játékosként csatlakoznak.
A távoli játék munkamenethez hozzáadott játékosként való csatlakozáshoz be kell jelentkezned a kliens PS5 konzolon és meg kell nyomnod az (opciók) gombot a vezérlőn.
Jelentkezz be a fiókoddal, amikor a bejelentkezési azonosító és a jelszó megadására van szükség.

  • Egyszerre három játékos csatlakozhat egy többszereplős játékhoz.
  • Amikor a távoli játékot elindító játékos kilép, a munkamenet véget ér a többszereplős játékhoz csatlakozó összes játékos számára.
  • Nem használhatod a mikrofonodat a többszereplős játékok során.

Kilépés a távoli játékból

1.
Nyomd meg a PS gombot a vezérlőn a távoli játék során.
Megjelenik a kliens PS5 konzol vezérlőközpontja.
2.
Jelöld ki a távoli játék kártyát, majd jelöld ki a Lekapcsolódás lehetőséget. Ezt követően jelöld ki a Bekapcsolva tartás vagy a Pihenő üzemmódba lépés lehetőséget.
A távoli játék véget ér és a képernyő visszatér az eredeti állapotára, mielőtt csatlakoztál volna a házigazda konzolhoz.