Amikor a távoli játék nem érhető el

Attól függetlenül, hogy pontosan milyen problémát tapasztalsz, először mindig az internetkapcsolatot, a rendszerszoftvert és az alkalmazást ellenőrizd, ha a távoli játék nem érhető el. A részletekért lásd a „Mit kell először ellenőrizni, amikor a távoli játék nem érhető el” című fejezetet.
Az aktuális helyzettől függően az alábbiakat is érdemes ellenőrizned:

Ha a klienseszköz nem találja a vezérelni kívánt PS5 vagy PS4 konzolt
Ha a kapcsolat nem stabil
A távoli játék mobiladat-kapcsolattal történő használatakor

  • Mielőtt távolról próbálnál csatlakozni az otthonodon kívülről, először azt ellenőrizd, hogy az eszköz megfelelően csatlakozik-e, miközben a vezérelni kívánt PS5 vagy PS4 konzol közelében tartózkodsz.
  • A tartalomtól és annak használatától függően előfordulhat, hogy a távoli játék nem érhető el. A részletekért lásd a „Korlátozások” részt.
  • További információkért felkeresheted a támogatási webhelyet is.

Mit kell először ellenőrizni, amikor a távoli játék nem érhető el

  • Ellenőrizd, hogy a PS5 vagy PS4 konzolod képes-e csatlakozni az internethez, és be tudsz-e jelentkezni a PlayStation™Network hálózatába.

    • A PS5 konzolodon a kezdőlapról lépj a Beállítások > Hálózat > Kapcsolat állapota lehetőségre, majd válaszd az Internetkapcsolat vagy a PlayStation Network opciót.
    • A PS4 konzolodon a funkcióképernyőből lépj a Beállítások lehetőségre, majd válaszd a Hálózat opciót. Ellenőrizd, hogy a Kapcsolódás az internethez lehetőség jelölőnégyzete be legyen jelölve. Úgy is ellenőrizheted, hogy az Internetkapcsolat tesztelése lehetőségre lépsz, majd kiválasztod az Internetkapcsolat vagy a PlayStation Network bejelentkezés lehetőséget.
  • Ellenőrizd, hogy a PS5 vagy PS4 konzolod rendszerszoftvere a legújabb verzióra legyen frissítve.

    • A PS5 konzolodon a kezdőlapról lépj a Beállítások > Rendszer > Rendszerszoftver > A rendszerszoftver frissítése és beállítások lehetőségre, majd válaszd a Rendszerszoftver frissítése opciót.
    • A PS4 konzolodon a funkcióképernyőből lépj a Beállítások lehetőségre, majd válaszd a Rendszerszoftver-frissítés opciót.
  • Ellenőrizd, hogy a PS Remote Play a legújabb verzióra legyen frissítve a Windows PC vagy Mac számítógépeden, illetve a mobileszközödön.
    Ha nincs a legújabb verzióra frissítve, akkor indítsd el a PS Remote Play alkalmazást, és kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat a frissítés elvégzéséhez.

Ha a klienseszköz nem találja a vezérelni kívánt PS5 vagy PS4 konzolt

  • Egy eszközt (a klienst) manuálisan csatlakoztathatsz, hogy egy másik eszközt (a gazdagépet) távolról vezéreld. Miután mindkét eszközt csatlakoztattad ugyanahhoz a hálózathoz, kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat.

    • A PS5 konzolodon a kezdőlapról lépj a Beállítások > Rendszer > Távoli játék lehetőségre, majd válaszd az Eszköz csatolása opciót, ezt követően egy szám fog megjelenni. Indítsd el a PS Remote Play alkalmazást a klienseszközödön. A két eszköz összekötéséhez add meg a házigazda PS5 konzolon megjelent számot a klienseszközön futó alkalmazásban.
    • A PS4 konzolodon a funkcióképernyőből lépj a Beállítások > Távoli játék kapcsolódási beállításai lehetőségre, majd válaszd az Eszköz hozzáadása opciót, ezt követően egy szám fog megjelenni. Indítsd el a PS Remote Play alkalmazást a klienseszközödön. A két eszköz összekötéséhez add meg a házigazda PS4 konzolon megjelent számot a klienseszközön futó alkalmazásban.
  • A távoli játék alkalmazás a 8572-es UDP-portot használja a PS5 vagy PS4 konzolodhoz, illetve mobileszközödhöz való csatlakozáshoz. Ellenőrizd, hogy az útválasztód, valamint az internet- vagy mobilszolgáltatód nem tiltotta-e le ezt a portot.
    Ha az útválasztód letiltotta ezt a portot, akkor a porttovábbítás beállítás segítségével engedélyezheted a PS5 vagy PS4 konzolod internetről való elérését. Ezáltal előfordulhat, hogy megoldható a távoli játék használata.
    Ha a port nincs letiltva, vagy a porttovábbítás beállítása után sem tudod használni a távoli játékot, akkor vedd fel a kapcsolatot az internetszolgáltatóddal.

    Ha mobiladat-kapcsolatot használsz, vedd fel a kapcsolatot a mobilszolgáltatóddal.

    A „porttovábbítás”, más néven „portlekérdezés” vagy „címkonverzió” beállítás átirányítja a forgalmat egy adott portról (belépési pont) egy másik célportra (kilépési pont).

  • Ha nem tudod meghatározni a NAT típusát, akkor a hálózati környezeted nem fogja támogatni a távoli játékot. A NAT típusának meghatározásához indítsd el a PS Remote Play alkalmazást, majd végezd el az alábbiakat.

    • Windows PC számítógépeden lépj a Beállítások lehetőségre, majd válaszd az Információ opciót.
    • Mac számítógépeden válaszd a Beállítások lehetőséget.
    • Mobileszközödön lépj a Beállítások lehetőségre, majd válaszd a NAT-típus opciót.

    Ha a hálózati környezet 3-as típusú NAT használatára támaszkodik, akkor előfordulhat, hogy nem leszel képes csatlakozni más eszközökhöz, így lehetséges, hogy a távoli játék nem lesz működőképes.

Ha a kapcsolat nem stabil

  • Javasoljuk, hogy PS5 vagy PS4 konzolodat, Windows PC vagy Mac számítógépedet egyaránt vezetékes hozzáférést használva csatlakoztasd az internethez.
  • Szélessávú kapcsolatot javaslunk, amelynek feltöltési és letöltési sebessége legalább 5 Mbps. A PS5 vagy a PS4 konzol becsült csatlakozási sebességének megtekintéséhez az alábbi módszereket használhatod.

    • A PS5 konzolodon lépj a Beállítások > Hálózat > Kapcsolat állapota lehetőségre, majd válaszd az Internetkapcsolat tesztelése opciót.
    • A PS4 konzolodon lépj a Beállítások > Hálózat lehetőségre, majd válaszd az Internetkapcsolat tesztelése opciót.

    Ha a hálózati környezet nem biztosítja a szükséges sávszélességet, akkor a további információkért vedd fel a kapcsolatot az internet- vagy mobilszolgáltatóddal.

  • Ha a klienseszközön a távoli játék közben videóstreaminget vagy egyéb médiaalkalmazást használsz, akkor előfordulhat, hogy a videókép villogni fog, vagy egyéb problémák merülnek fel a lejátszás során. Ilyesmi akkor is megtörténhet, ha a hálózatodon más eszközök nagy sávszélességet igénylő forgalmat bonyolítanak le. A távoli játék használata előtt várd meg, amíg inaktív állapotba kerülnek.
  • Ha a távoli játék lehetőséget a PS4 konzolod Windows PC vagy Mac számítógépről, illetve mobileszközről való vezérlésére szeretnéd használni, lépj a Beállítások vagy Beállítások lehetőségre a PS Remote Play alkalmazásban, majd válaszd a Távoli játék videominősége (PS4) opciót a videóminőség kisebb felbontásúra állításához. Ez segíthet a kapcsolat stabilizálásában, és a távoli játék nyújtotta felhasználói élmény növelésében. Ha a távoli játék lehetőséget a PS5 vagy PS4 konzolod (CUH-7000 sorozat / CUH-7100 sorozat / CUH-7200 sorozat) vezérlésére használod, akkor a videó minősége automatikusan kerül beállításra, az aktuális hálózati kapcsolat jellemzőinek függvényében.

A távoli játék mobiladat-kapcsolattal történő használatakor

  • A távoli játék lehetőséget olyan helyen használd, ahol stabil, és megfelelően gyors a hálózati kapcsolat.
  • A klienseszköz mozgása a kapcsolat instabillá válását eredményezheti, ami a távoli játék megszakadását vagy lecsatlakozását okozhatja.
  • A távoli játék meg fog szakadni, ha a használata közben váltasz mobil adatkapcsolat és Wi-fi® között.
  • A hálózattól és a mobilszolgáltatótól függően előfordulhat, hogy a távoli játék funkció nem lesz elérhető, vagy instabil kapcsolat esetén megszakad. Ezen kívül gyenge, nem javuló videóminőséget is tapasztalhatsz.
  • A mobil-előfizetéseidtől függően a hálózati kapcsolatod sebessége és adathasználata korlátozott lehet. Ilyen esetben előfordulhat, hogy a távoli játék nem érhető el. A részletekért lásd a mobilszolgáltatóddal kötött szerződésed megfelelő pontjait, vagy vedd fel a kapcsolatot a mobilszolgáltatóddal.
  • Ha hibakódot látsz, akkor használd az alábbi információkat referenciaként.

    0x81221101
    0x81221104
    0x81221105
    0x81221106
    A hálózati kapcsolat sebessége nem elégséges a távoli játék használatához. Szélessávú kapcsolatot javaslunk, amelynek feltöltési és letöltési sebessége legalább 5 Mbps.
    0x81121102 A kapcsolat nem stabil. Ha átmész egy másik helyre, vagy egy kicsit vársz, akkor sikerülhet a csatlakozás.
    0x81221103 Az általad használt mobilhálózaton torlódás van. Ha vársz egy kicsit, majd újra próbálod, akkor sikerülhet a csatlakozás.

Ha még mindig problémákat tapasztalsz a távoli játék funkció mobilhálózaton való használatakor, akkor a további tippekért lásd a „Ha a klienseszköz nem találja a vezérelni kívánt PS5 vagy PS4 konzolt” és a „Ha a kapcsolat nem stabil” című részeket.