Έλεγχος κονσόλας PS4 από κονσόλα PS5

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Remote Play , μπορείτε να συνδεθείτε στην κονσόλα PS4 από μια κονσόλα PS5.

Προετοιμασία
Ρύθμιση της κονσόλας PS4
Έναρξη Απομακρυσμένου παιχνιδιού
Στοιχεία ελέγχου Απομακρυσμένου παιχνιδιού
Έξοδος από το Απομακρυσμένο παιχνίδι

Προετοιμασία

Για τη χρήση του Απομακρυσμένου παιχνιδιού θα χρειαστείτε τα παρακάτω:

  • Κονσόλα PS5
    Ενημερώνετε πάντα την κονσόλα PS5 στην πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού συστήματος.
  • Κονσόλα PS4
    Ενημερώνετε πάντα την κονσόλα PS4 στην πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού συστήματος.
  • Έναν λογαριασμό για το PlayStation™Network
    Χρησιμοποιήστε τον ίδιο λογαριασμό που χρησιμοποιείτε στην κονσόλα PS5 και την κονσόλα PS4. Εάν δεν έχετε λογαριασμό, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε έναν.
  • Σύνδεση Internet υψηλής ταχύτητας
    Τυπικά, συνιστάται σύνδεση υψηλής ταχύτητας με ταχύτητες αποστολής και λήψης τουλάχιστον 5 Mbps. Για βέλτιστη απόδοση, συνιστάται σύνδεση υψηλής ταχύτητας με ταχύτητες αποστολής και λήψης τουλάχιστον 15 Mbps.
  • Ασύρματο χειριστήριο DualSense™

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ασύρματο χειριστήριο DualSense Edge™ ή ένα ασύρματο χειριστήριο DUALSHOCK®4.

Ρύθμιση της κονσόλας PS4

Ρυθμίστε την κονσόλα PS4 με τους εξής τρόπους. Η παρακάτω διαδικασία είναι απαραίτητη μόνο την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε το Απομακρυσμένο παιχνίδι:

  • Από την οθόνη λειτουργιών, μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις σύνδεσης για Απομακρυσμένο παιχνίδι και ενεργοποιήστε την επιλογή Ενεργοποίηση Απομακρυσμένου παιχνιδιού.
  • Από την οθόνη λειτουργιών, μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις > Διαχείριση λογαριασμού > Ενεργοποίηση ως κύριο PS4 και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ενεργοποίηση. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση μόνο σε μία κονσόλα PS4 για κάθε λογαριασμό. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την ενεργοποίηση της κονσόλας PS4 ως κύριας κονσόλας στον Οδηγό χρήσης PS4.
  • Για να ξεκινά το Απομακρυσμένο παιχνίδι όταν η κονσόλα PS4 είναι σε λειτουργία αδράνειας, επιλέξτε Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις εξοικονόμησης ενέργειας > Καθορισμός δυνατοτήτων που διατίθενται στη λειτουργία αδράνειας. Έπειτα, επιλέξτε τα πλαίσια ελέγχου Διατήρηση σύνδεσης στο Internet και Να είναι δυνατή η ενεργοποίηση του PS4 από το δίκτυο.

Έναρξη Απομακρυσμένου παιχνιδιού

Θα κάνετε τα παρακάτω βήματα κάθε φορά που συνδέεστε στην κονσόλα PS4 από την κονσόλα PS5.

1.
Ενεργοποιήστε την κονσόλα PS4 ή θέστε την σε λειτουργία αδράνειας.
2.
Από την Αρχική σελίδα παιχνιδιών της κονσόλας-πελάτη PS5, επιλέξτε Remote Play .
Αν επιλέξετε Ρυθμίσεις, μπορείτε να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις ποιότητας βίντεο για το Απομακρυσμένο παιχνίδι, όπως είναι η ανάλυση και ο ρυθμός ανανέωσης καρέ.
3.
Επιλέξτε PS4.
Εάν σας ζητηθεί να καταχωρίσετε το αναγνωριστικό εισόδου και τον κωδικό πρόσβασης, εισέλθετε με τον λογαριασμό που χρησιμοποιείτε στην κονσόλα PS4.
Η εφαρμογή θα αναζητήσει την κονσόλα PS4 που ρυθμίσατε στην ενότητα Ρύθμιση της κονσόλας PS4 και, στη συνέχεια, θα συνδεθεί. Μετά τη σύνδεση, θα προβληθεί η οθόνη της κονσόλας PS4 στην κονσόλα PS5 και θα μπορέσετε να ξεκινήσετε τη χρήση του Απομακρυσμένου παιχνιδιού.
  • Προτού χρησιμοποιήσετε το Απομακρυσμένο παιχνίδι ενώ βρίσκεστε εκτός σπιτιού, συνιστάται να ελέγξετε τη σύνδεσή σας.
  • Εάν η εφαρμογή δεν μπορεί να εντοπίσει τη συσκευή στην οποία θέλετε να συνδεθείτε ή αν η σύνδεση δεν είναι δυνατή ή δεν είναι σταθερή, ανατρέξτε στην ενότητα «Όταν το Απομακρυσμένο παιχνίδι δεν είναι διαθέσιμο».

Στοιχεία ελέγχου Απομακρυσμένου παιχνιδιού

Πατήστε το κουμπί PS Θα προβληθεί το κέντρο ελέγχου της κονσόλας PS5.
Κατά τη διάρκεια του Απομακρυσμένου παιχνιδιού θα ελέγχετε την κονσόλα PS4 χρησιμοποιώντας τις κάρτες που εμφανίζονται στην οθόνη σας. Από τις κάρτες μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην αρχική οθόνη της κονσόλας PS4.
Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί PS Θα προβληθεί η αρχική οθόνη της κονσόλας PS5.

Έξοδος από το Απομακρυσμένο παιχνίδι

1.
Κατά τη διάρκεια του Απομακρυσμένου παιχνιδιού, πατήστε το κουμπί PS στο χειριστήριο.
Θα προβληθεί το κέντρο ελέγχου της κονσόλας PS5.
2.
Επιλέξτε την κάρτα Απομακρυσμένο παιχνίδι και, στη συνέχεια, επιλέξτε Αποσύνδεση. Έπειτα, επιλέξτε Να μείνει ενεργοποιημένο ή Θέση σε λειτουργία αδράνειας.
Το Απομακρυσμένο παιχνίδι θα τερματιστεί και η οθόνη θα επιστρέψει στην κατάσταση που ήταν πριν από τη σύνδεση με την κονσόλα PS4.