Έλεγχος κονσόλας PS5 από κινητή συσκευή

Εγκαταστήστε την εφαρμογή PS Remote Play στην κινητή συσκευή σας, όπως ένα smartphone ή tablet Android™, μια ψηφιακή κινητή συσκευή iPhone ή μια ψηφιακή κινητή συσκευή iPad και, στη συνέχεια, συνδεθείτε στην κονσόλα PS5.

Προετοιμασία
Εγκατάσταση της εφαρμογής
Ρύθμιση της κονσόλας PS5
Προετοιμασία της κινητής συσκευής σας
Έναρξη Απομακρυσμένου παιχνιδιού
Στοιχεία ελέγχου Απομακρυσμένου παιχνιδιού
Χρήση άλλων εφαρμογών κατά τη χρήση του Απομακρυσμένου παιχνιδιού
Έξοδος από το Απομακρυσμένο παιχνίδι

Προετοιμασία

Για τη χρήση του Απομακρυσμένου παιχνιδιού θα χρειαστείτε τα παρακάτω:

  • Smartphone ή tablet Android™, iPhone ή iPad
    Για λεπτομέρειες σχετικά με τις απαιτήσεις συστήματος, μεταβείτε στο Google Play™ ή το App Store.
  • Κονσόλα PS5
    Ενημερώνετε πάντα την κονσόλα PS5 στην πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού συστήματος.
  • Έναν λογαριασμό για το PlayStation™Network
    Χρησιμοποιήστε τον ίδιο λογαριασμό που χρησιμοποιείτε στην κονσόλα PS5. Εάν δεν έχετε λογαριασμό, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε έναν.
  • Σύνδεση Internet υψηλής ταχύτητας
    Τυπικά, συνιστάται σύνδεση υψηλής ταχύτητας με ταχύτητες αποστολής και λήψης τουλάχιστον 5 Mbps. Για βέλτιστη απόδοση, συνιστάται σύνδεση υψηλής ταχύτητας με ταχύτητες αποστολής και λήψης τουλάχιστον 15 Mbps.
    Για να χρησιμοποιήσετε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας για το Απομακρυσμένο παιχνίδι, θα πρέπει να ρυθμίσετε την κινητή συσκευή σας. Για λεπτομέρειες, ανατρέξτε στην ενότητα «Προετοιμασία της κινητής συσκευής σας».
  • Το Απομακρυσμένο παιχνίδι χρησιμοποιεί πολύ περισσότερα δεδομένα από τις περισσότερες υπηρεσίες μετάδοσης βίντεο συνεχούς ροής. Εάν χρησιμοποιείτε το Απομακρυσμένο παιχνίδι με δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, προσέξτε να μην υπερβείτε το όριο δεδομένων ή αυξήσετε πολύ τον λογαριασμό του κινητού τηλεφώνου.
  • Μπορείτε να συνδέσετε το ασύρματο χειριστήριο DualSense™, το ασύρματο χειριστήριο DualSense Edge™ ή το ασύρματο χειριστήριο DUALSHOCK®4 στην κινητή συσκευή σας. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις συμβατές συσκευές και τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να συνδέσετε το ασύρματο χειριστήριο, ανατρέξτε στην ενότητα «Χρήση ασύρματου χειριστηρίου».
  • Για να χρησιμοποιήσετε τη φωνητική συνομιλία, θα χρειαστείτε ένα μικρόφωνο, όπως είναι το ενσωματωμένο μικρόφωνο της κινητής συσκευής σας.

Εγκατάσταση της εφαρμογής

Από το Google Play™ ή το App Store, κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή PS Remote Play στην κινητή συσκευή σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια εφαρμογή για τη σύνδεση στην κονσόλα PS5 και την κονσόλα PS4. Μπορείτε, επίσης, να αποκτήσετε πρόσβαση στο Google Play™ ή το App Store χρησιμοποιώντας τους παρακάτω κωδικούς 2D. Τα παρακάτω βήματα είναι απαραίτητα μόνο την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή.

Ρύθμιση της κονσόλας PS5

Ρυθμίστε την κονσόλα PS5 με τους εξής τρόπους. Η παρακάτω διαδικασία είναι απαραίτητη μόνο την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε το Απομακρυσμένο παιχνίδι:

  • Από την αρχική οθόνη, επιλέξτε Ρυθμίσεις > Σύστημα > Απομακρυσμένο παιχνίδι και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την επιλογή Ενεργοποίηση Απομακρυσμένου παιχνιδιού.
  • Για να ξεκινά το Απομακρυσμένο παιχνίδι όταν η κονσόλα PS5 είναι σε λειτουργία αδράνειας, επιλέξτε Ρυθμίσεις > Σύστημα > Εξοικονόμηση ενέργειας > Δυνατότητες που διατίθενται στη λειτουργία αδράνειας. Έπειτα, ενεργοποιήστε τις επιλογές Διατήρηση σύνδεσης στο Internet και Να είναι δυνατή η ενεργοποίηση του PS5 από το δίκτυο.

Προετοιμασία της κινητής συσκευής σας

Για να χρησιμοποιήσετε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας για το Απομακρυσμένο παιχνίδι, θα πρέπει να ρυθμίσετε την κινητή συσκευή σας. Ανάλογα με την εταιρεία και τις συνθήκες δικτύου, ενδέχεται να μην είναι δυνατή η χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας για το Απομακρυσμένο παιχνίδι.
Εάν η συσκευή σας είναι συνδεδεμένη σε Wi-Fi®, θα συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε Wi-Fi όταν ξεκινήσετε το Απομακρυσμένο παιχνίδι.

1.
Ξεκινήστε την εφαρμογή PS Remote Play στην κινητή συσκευή σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε Είσοδος στο PSN.
2.
Εισέλθετε με τον ίδιο λογαριασμό που χρησιμοποιείτε στην κονσόλα PS5.
3.
Επιλέξτε Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και, στη συνέχεια, επιλέξτε Δεδομένα κινητής τηλεφωνίας > Χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.
4.
Επιλέξτε .
  • Συνιστάται η ενεργοποίηση της επιλογής Να ειδοποιούμαι κατά τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Θα ειδοποιείστε κάθε φορά που ξεκινάτε το Απομακρυσμένο παιχνίδι με χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.
  • Μπορείτε να επιλέξετε την ποιότητα εικόνας για το Απομακρυσμένο παιχνίδι κατά τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Επιλέξτε Ποιότητα βίντεο για μετάδοση συνεχούς ροής για να προσαρμόσετε τη ρύθμιση. Η κίνηση δεδομένων ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με την ποιότητα βίντεο που θα επιλέξετε.

Έναρξη Απομακρυσμένου παιχνιδιού

Θα κάνετε τα παρακάτω βήματα κάθε φορά που συνδέεστε στην κονσόλα PS5 από την κινητή συσκευή σας.

1.
Ενεργοποιήστε την κονσόλα PS5 ή θέστε την σε λειτουργία αδράνειας.
2.
Ξεκινήστε την εφαρμογή PS Remote Play στην κινητή συσκευή σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε Είσοδος στο PSN.
3.
Εισέλθετε με τον ίδιο λογαριασμό που χρησιμοποιείτε στην κονσόλα PS5.
4.
Επιλέξτε PS5.
Η εφαρμογή θα αναζητήσει την κονσόλα PS5 στην οποία εισήλθατε με τον λογαριασμό σας και, στη συνέχεια, θα συνδεθεί στην κονσόλα αυτόματα. Μετά τη σύνδεση, θα προβληθεί η οθόνη της κονσόλας PS5 στην κινητή συσκευή σας και θα μπορέσετε να ξεκινήσετε τη χρήση του Απομακρυσμένου παιχνιδιού. Εάν εντοπιστούν πολλές κονσόλες PS5, επιλέξτε την κονσόλα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
Από τη δεύτερη φορά και έπειτα θα μπορείτε να επιλέγετε την κονσόλα στην οποία συνδεθήκατε την προηγούμενη φορά.
  • Η κινητή συσκευή σας δεν θα μπορέσει να αναζητήσει την κονσόλα PS5 και να συνδεθεί σε αυτήν, εάν έχει περάσει καιρός από την τελευταία είσοδό σας. Προτού προσπαθήσετε να συνδεθείτε εξ αποστάσεως ενώ βρίσκεστε εκτός σπιτιού, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή συνδέεται σωστά όταν βρίσκεστε κοντά στην κονσόλα PS5.
  • Εάν η εφαρμογή δεν μπορεί να εντοπίσει τη συσκευή στην οποία θέλετε να συνδεθείτε ή αν η σύνδεση δεν είναι δυνατή ή δεν είναι σταθερή, ανατρέξτε στην ενότητα «Όταν το Απομακρυσμένο παιχνίδι δεν είναι διαθέσιμο».
  • Κατά διάρκεια του Απομακρυσμένου παιχνιδιού, ενδέχεται να δείτε το μήνυμα Έγινε σύνδεση για Απομακρυσμένο παιχνίδι. στο πάνω μέρος της οθόνης σας. Αυτό το μήνυμα εμφανίζεται όταν ένας άλλος χρήστης συνδεθεί στην κονσόλα σας PS5 ενώ χρησιμοποιείτε το Απομακρυσμένο παιχνίδι. Όταν αυτός ο χρήστης αποσυνδεθεί από την κονσόλα σας PS5, το μήνυμα εξαφανίζεται.
    Μπορείτε να αποτρέψετε την εμφάνιση αυτού του μηνύματος όταν παίζετε ένα παιχνίδι. Στην αρχική οθόνη της κεντρικής κονσόλας PS5 στην οποία είστε συνδεδεμένοι, επιλέξτε Ρυθμίσεις > Σύστημα > Απομακρυσμένο παιχνίδι και ενεργοποιήστε την επιλογή Απόκρυψη κατάστασης σύνδεσης για Απομακρυσμένο παιχνίδι.

Στοιχεία ελέγχου Απομακρυσμένου παιχνιδιού

Όταν ξεκινήσει το Απομακρυσμένο παιχνίδι, τα κουμπιά του χειριστηρίου σας προβάλλονται στην οθόνη. Εάν πατήσετε δύο φορές την επιφάνεια αφής ή τον μοχλό στην οθόνη, λειτουργούν ως κουμπί επιφάνειας αφής ή κουμπί L3 και κουμπί R3.

Εάν χρησιμοποιείτε smartphone ή tablet Android™, τα σχέδια των κουμπιών και των εικονιδίων ενδέχεται να διαφέρουν.

Εάν επιλέξετε Επιλογές ή Κλείσιμο κάτω δεξιά στην οθόνη σας, μπορείτε να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε τον πίνακα ελέγχου.

Από τον πίνακα ελέγχου, μπορείτε να προβείτε στις ακόλουθες ενέργειες.

  • Ρυθμίσεις
    Αλλάξτε ρυθμίσεις, όπως είναι ο προσανατολισμός της οθόνης και ο τρόπος προβολής των κουμπιών του χειριστηρίου. Από τον πίνακα ελέγχου μπορείτε, επίσης, να εξέλθετε από το Απομακρυσμένο παιχνίδι.
  • Κουμπί δημιουργίας
    Εκτελέστε τις ίδιες λειτουργίες με αυτές του κουμπιού (δημιουργίας) του χειριστηρίου.
  • Κουμπί PS
    Προβάλετε το κέντρο ελέγχου της κονσόλας PS5.
  • Κατάσταση μικροφώνου
    Επιλέξτε Μικρόφωνο ενεργό / Μικρόφωνο σε σίγαση για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το μικρόφωνο.
  • Κουμπί επιλογών
    Εκτελέστε τις ίδιες λειτουργίες με αυτές του κουμπιού (επιλογών) του χειριστηρίου.
  • Κλείσιμο
    Κλείστε τον πίνακα ελέγχου.

Χρήση άλλων εφαρμογών κατά τη χρήση του Απομακρυσμένου παιχνιδιού

Ανάλογα με την κινητή συσκευή σας, οι ρυθμίσεις και οι δυνατότητες ενδέχεται να διαφέρουν.

Το Απομακρυσμένο παιχνίδι εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον ίδιο όγκο δεδομένων όταν χρησιμοποιείτε άλλες εφαρμογές. Εάν χρησιμοποιείτε το Απομακρυσμένο παιχνίδι με δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, προσέξτε να μην υπερβείτε το όριο δεδομένων ή αυξήσετε πολύ τον λογαριασμό του κινητού τηλεφώνου.

Χρήση άλλων εφαρμογών σε smartphone ή tablet Android™

Μπορείτε να προβάλετε το Απομακρυσμένο παιχνίδι ως δευτερεύον παράθυρο ενώ χρησιμοποιείτε άλλες εφαρμογές.

1.
Ενώ χρησιμοποιείτε το Απομακρυσμένο παιχνίδι, αγγίξτε την οθόνη της κινητής συσκευής σας.
2.
Επιλέξτε Επιλογές από την κάτω δεξιά γωνία της οθόνης και, στη συνέχεια, επιλέξτε Εικόνα μέσα σε εικόνα .

Για να διακόψετε τη χρήση της δυνατότητας «Εικόνα μέσα σε εικόνα», επιλέξτε Ρυθμίσεις στην επάνω αριστερή γωνία του δευτερεύοντος παραθύρου για να την απενεργοποιήσετε από την κύρια οθόνη. Εάν την απενεργοποιήσετε, το εικονίδιο Εικόνα μέσα σε εικόνα δεν θα εμφανίζεται πλέον στον πίνακα ελέγχου. Για να χρησιμοποιήσετε ξανά τη δυνατότητα, ενεργοποιήστε την από τις Ρυθμίσεις του smartphone ή του tablet Android™.

Χρήση άλλων εφαρμογών σε iPhone ή iPad

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε προσωρινά άλλες εφαρμογές ενώ το Απομακρυσμένο παιχνίδι εκτελείται στο παρασκήνιο.
Εάν διαμορφώσετε την παρακάτω ρύθμιση, θα μπορείτε να ανοίγετε άλλες εφαρμογές κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το Απομακρυσμένο παιχνίδι, διατηρώντας παράλληλα ενεργό το Απομακρυσμένο παιχνίδι στο παρασκήνιο.

1.
Ξεκινήστε την εφαρμογή PS Remote Play στην κινητή συσκευή σας.
Εάν σας ζητηθεί, εισέλθετε με τον ίδιο λογαριασμό που χρησιμοποιείτε στην κονσόλα PS5.
2.
Επιλέξτε Ρυθμίσεις από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και, στη συνέχεια, επιλέξτε Μετάδοση συνεχούς ροής στο φόντο.
3.
Επιλέξτε .
  • Εάν διαμορφώσετε αυτήν τη ρύθμιση, δεν θα χρειάζεται να την διαμορφώνετε κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το Απομακρυσμένο παιχνίδι.
  • Το Απομακρυσμένο παιχνίδι μπορεί να λειτουργεί στο παρασκήνιο για έως και 5 λεπτά. Μετά τα 5 λεπτά, κλείνει αυτόματα.
  • Θα εξακολουθείτε να ακούτε ήχο από το Απομακρυσμένο παιχνίδι ενώ χρησιμοποιείτε άλλες εφαρμογές.

Έξοδος από το Απομακρυσμένο παιχνίδι

1.
Πατήστε την οθόνη κατά τη χρήση του Απομακρυσμένου παιχνιδιού.
Θα προβληθούν τα κουμπιά του χειριστηρίου.
2.
Στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης επιλέξτε Επιλογές .
Θα προβληθεί ο πίνακας ελέγχου για το Απομακρυσμένο παιχνίδι.
3.
Επιλέξτε Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, επιλέξτε Αποσύνδεση .
Για να βάλετε την κονσόλα PS5 σε λειτουργία αδράνειας όταν τερματιστεί το Απομακρυσμένο παιχνίδι, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Θέστε τη συνδεδεμένη κονσόλα σε λειτουργία αδράνειας.
4.
Επιλέξτε .
Το Απομακρυσμένο παιχνίδι θα τερματιστεί και η οθόνη θα επιστρέψει στην κατάσταση που ήταν προτού η κινητή συσκευή συνδεθεί στην κονσόλα PS5.