Якщо Дистанційна гра недоступна

Незалежно від того, яка проблема у вас виникла, якщо Дистанційна гра недоступна, спершу перевірте своє інтернет-з’єднання, системне програмне забезпечення й програму. Докладніше дивіться в розділі «Що перевірити спершу, якщо Дистанційна гра недоступна».
Залежно від ситуації вам також можуть бути корисними такі посилання:

Якщо ваш пристрій-клієнт не може знайти консоль PS5 або PS4, якою ви хочете керувати
Якщо з’єднання нестабільне
Використання Дистанційної гри через мобільний Інтернет

  • Перш ніж спробувати підключатися дистанційно поза вашим помешканням, перевірте, чи з’єднується пристрій належним чином поблизу консолі PS5 або PS4, якою ви хочете керувати.
  • Залежно від вмісту чи способу його використання Дистанційна гра може бути недоступна. Докладніше дивіться в розділі «Обмеження».
  • Щоб отримати додаткову інформацію, ви можете також відвідати сайт служби підтримки.

Що перевірити спершу, якщо Дистанційна гра недоступна

  • Переконайтеся, що консоль PS5 або PS4 має з’єднання з Інтернетом і що ви можете ввійти в PlayStation™Network.

    • На консолі PS5 на головному екрані перейдіть у розділ Настройки > Мережа > Стан підключення, потім виберіть Підключення до Інтернету або PlayStation Network.
    • На консолі PS4 з екрана функцій перейдіть у розділ Настройки , а потім оберіть Мережа. Переконайтеся, що поставили прапорець Підключити до Інтернету. Щоб перевірити це, ви можете також перейти у розділ Перевірити підключення до Інтернету, а потім вибрати Підключення до Інтернету або Вхід до PlayStation Network.
  • Переконайтеся, що системне програмне забезпечення на консолі PS5 або PS4 оновлено до останньої версії.

    • На консолі PS5 на головному екрані перейдіть у розділ Настройки > Система > Системне програмне забезпечення > Настройки й оновлення системного програмного забезпечення, а потім виберіть Оновити системне програмне забезпечення.
    • На консолі PS4 з екрана функцій перейдіть у розділ Настройки , а потім оберіть Оновлення системного програмного забезпечення.
  • Переконайтеся, що PS Remote Play на комп’ютері з Windows, Mac або мобільному пристрої оновлено до останньої версії.
    Якщо програму не оновлено до останньої версії, запустіть PS Remote Play й дотримуйтесь інструкцій на екрані для оновлення програми.

Якщо ваш пристрій-клієнт не може знайти консоль PS5 або PS4, якою ви хочете керувати

  • Ви можете прив’язати пристрій (клієнт) вручну, щоб дистанційно керувати другим пристроєм (хостом). Підключивши обидва пристрої до тієї самої мережі, дотримуйтесь інструкцій на екрані.

    • Якщо хостом є консоль PS5, на головному екрані перейдіть у розділ Настройки > Система > Дистанційна гра, потім виберіть Прив’язати пристрій, і з’явиться число. Запустіть програму PS Remote Play на пристрої-клієнті. Введіть у ній число, відображене на екрані консолі-хоста PS5, щоб об’єднати два пристрої.
    • Якщо хостом є консоль PS4, на екрані функцій консолі виберіть пункти Настройки > Настройки з’єднання Дистанційної гри, потім виберіть Додати пристрій, і з’явиться число. Запустіть програму PS Remote Play на пристрої-клієнті. Введіть у ній число, відображене на екрані консолі-хоста PS4, щоб об’єднати два пристрої.
  • У режимі Дистанційної гри використовується UDP-порт 8572 для підключення до консолі PS5 чи PS4 або мобільного пристрою. Переконайтеся, що ваш роутер, постачальник послуг Інтернету й оператор мобільного зв’язку не блокують цей порт.
    Якщо ваш роутер блокує цей порт, ви можете налаштувати переадресацію порту й дозволити доступ з Інтернету до консолі PS5 або PS4. Після цього ви зможете використовувати Дистанційну гру.
    Якщо порт не заблоковано або ви все ще не можете використовувати Дистанційну гру після налаштування переадресації порту, зверніться до свого постачальника послуг Інтернету.

    Якщо ви використовуєте мобільний Інтернет, зверніться до свого оператора мобільного зв’язку.

    «Переадресація портів», яку також називають «відображенням портів» або «перетворенням адрес», перенаправляє сигнал з одного конкретного порту (входу) на інший визначений порт (вихід).

  • Якщо ви не можете визначити свій тип NAT («перетворення мережевих адрес»), ваше мережеве середовище не підтримуватиме Дистанційну гру. Щоб перевірити свій тип NAT, запустіть PS Remote Play і виконайте наведені нижче дії.

    • На комп’ютері з Windows виберіть Настройки , а тоді виберіть Інформація.
    • На комп’ютері Mac виберіть Настройки .
    • На мобільному пристрої виберіть Настройки , а тоді виберіть Тип NAT.

    Якщо ваше мережеве середовище використовує 3-й тип NAT, ви не зможете підключатися до інших пристроїв і не зможете використовувати Дистанційну гру.

Якщо з’єднання нестабільне

  • Для підключення до Інтернету консолі PS5 або PS4, комп’ютера з Windows або Mac рекомендуємо використовувати провідне з’єднання.
  • Рекомендуємо високошвидкісне з’єднання зі швидкістю завантаження й передавання даних не менше ніж 5 Мбіт/с. Перевірте приблизну швидкість з’єднання для консолі PS5 або PS4, виконавши наведені нижче дії.

    • На консолі PS5 перейдіть у розділ Настройки > Мережа > Стан підключення, а потім виберіть Перевірити підключення до Інтернету.
    • На консолі PS4 перейдіть у розділ Настройки > Мережа, а потім виберіть Перевірити підключення до Інтернету.

    Якщо ваше мережеве середовище не підтримує достатню швидкість з’єднання, зверніться до свого постачальника послуг Інтернету або оператора мобільного зв’язку.

  • Під час Дистанційної гри потокові відео та інші файли мультимедіа на пристрої-клієнті можуть призвести до мерехтіння й переривання відео. Це може також статися, якщо інші пристрої у вашій мережі використовують значний обсяг смуги пропускання. Зачекайте, доки вони перейдуть у режим очікування, перш ніж використовувати Дистанційну гру.
  • Якщо ви використовуєте Дистанційну гру для керування консоллю PS4 з комп’ютера з Windows, Mac або мобільного пристрою, перейдіть у розділ Настройки або меню Настройки в програмі PS Remote Play, а потім виберіть Якість відео для Дистанційної гри (PS4), щоб зменшити роздільну здатність відео. Це допоможе стабілізувати з’єднання і забезпечує плавне відтворення відео під час Дистанційної гри. Якщо ви використовуєте Дистанційну гру, щоб керувати консоллю PS5 або PS4 (серія CUH-7000 / CUH-7100 / CUH-7200), якість відео регулюється автоматично залежно від статусу мережі.

Використання Дистанційної гри через мобільний Інтернет

  • Використовуйте Дистанційну гру в місці зі стабільним і достатньо швидким з’єднанням.
  • Переміщення пристрою-клієнта дестабілізує з’єднання, що може призвести до переривання або відключення Дистанційної гри.
  • Дистанційна гра вимикається в разі перемикання між мобільним Інтернетом і Wi-Fi® під час гри.
  • Залежно від структури мережі вашого оператора мобільного зв’язку Дистанційна гра може бути недоступною або перериватися через нестабільне з’єднання. Крім того, відео може відображатися в поганій якості, яка не покращується.
  • Залежно від тарифного плану вашого оператора мобільного зв’язку швидкість з’єднання й використання даних можуть бути обмежені. У цьому випадку Дистанційна гра може бути недоступна. Щоб отримати докладнішу інформацію, перегляньте свій тарифний план або звертайтеся до оператора мобільного зв’язку.
  • Якщо ви бачите код помилки, використовуйте для довідки наведену нижче інформацію.

    0x81221101
    0x81221104
    0x81221105
    0x81221106
    Ваше з'єднання недостатньо швидке для використання Дистанційної гри. Рекомендуємо високошвидкісне з’єднання зі швидкістю завантаження й передавання даних не менше ніж 5 Мбіт/с.
    0x81121102 З’єднання нестабільне. Перейдіть на інше місце або зачекайте, доки з’єднання відновиться.
    0x81221103 Ваша мобільна мережа перевантажена. Почекайте кілька хвилин і спробуйте підключитися ще раз.

Якщо проблема під час використання Дистанційної гри через мобільний Інтернет не зникає, перегляньте розділи «Якщо ваш пристрій-клієнт не може знайти консоль PS5 або PS4, якою ви хочете керувати» і «Якщо з’єднання нестабільне» для отримання додаткової інформації.