Uzaktan Oynama kullanılamıyorsa

Ne tür bir sorun yaşıyor olursanız olun, Uzaktan Oynama kullanılamadığında önce internet bağlantınızı, sistem yazılımınızı ve uygulamanızı kontrol edin. Ayrıntılar için bkz. “Uzaktan Oynama kullanılamadığında ilk olarak neresi kontrol edilmelidir?”.
Duruma göre aşağıdakileri de kontrol edebilirsiniz:

İstemci cihazınız kontrol etmeye çalıştığınız PS5 konsolunu veya PS4 konsolunu bulamadığında
Bağlantı kararsızsa
Uzaktan Oynama'yı mobil veri üzerinden kullanırken

  • Evinizin dışındayken uzaktan bağlanmayı denemeden önce, kontrol etmeye çalıştığınız PS5 veya PS4 konsolunun yakınındayken cihazınızın doğru şekilde bağlandığından emin olun.
  • İçeriğe veya nasıl kullanıldığına bağlı olarak, Uzaktan Oynama kullanılamayabilir. Ayrıntılı bilgi için bkz. “Sınırlamalar”.
  • Ayrıca bilgi için destek web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Uzaktan Oynama kullanılamadığında ilk olarak neresi kontrol edilmelidir?

  • PS5 konsolunuzun veya PS4 konsolunuzun internete bağlanabildiğinden ve PlayStation™Network'e giriş yapabildiğinizden emin olun.

    • PS5 konsolunuzda, ana ekrandan Ayarlar > > Bağlantı Durumu öğesine gidin ve ardından İnternet Bağlantısı veya PlayStation Network öğesini seçin.
    • PS4 konsolunuzda, işlev ekranından Ayarlar 'a gidin ve ardından 'ı seçin. İnternete Bağlan öğesinin onay işaretinin seçili olduğundan emin olun. İnternet Bağlantısını Test Et'e gidip İnternet Bağlantısı veya PlayStation Network Giriş'i seçerek de kontrol edebilirsiniz.
  • PS5 veya PS4 konsolunuzdaki sistem yazılımının en son sürüme güncellendiğinden emin olun.

    • PS5 konsolunuzda, ana ekrandan Ayarlar > Sistem > Sistem Yazılımı > Sistem Yazılımı Güncelleme ve Ayarları öğesine gidin ve ardından Sistem Yazılımını Güncelle öğesini seçin.
    • PS4 konsolunuzda, işlev ekranından Ayarlar 'a gidin ve ardından Sistem Yazılımı Güncellemesi'ı seçin.
  • Windows PC, Mac veya mobil cihazınızda PS Remote Play 'in en son sürüme güncellendiğinden emin olun.
    En son sürüme güncellenmemişse PS Remote Play 'i başlatın ve ardından uygulamayı güncellemek için ekranınızdaki talimatları izleyin.

İstemci cihazınız kontrol etmeye çalıştığınız PS5 konsolunu veya PS4 konsolunu bulamadığında

  • İkinci bir cihazı (host) uzaktan kontrol etmek için bir cihazı (istemci) manuel olarak bağlayabilirsiniz. Her iki cihazı da aynı ağa bağladıktan sonra ekranınızdaki talimatları izleyin.

    • Host PS5 konsolunuzda, ana ekrandan Ayarlar > Sistem > Uzaktan Oynama öğesine gidin ve ardından Cihazı İlişkilendir öğesini seçin; bir sayı görünür. İstemci cihazda PS Remote Play uygulamasını başlatın. İki cihazı birbirine bağlamak için host PS5 konsolunuzdaki numarayı istemci cihazınızdaki uygulamaya girin.
    • Host PS4 konsolunuzda, işlev ekranından Ayarlar > Uzaktan Oynatma Bağlantı Ayarları öğesini seçin ve ardından Cihaz Ekle öğesini seçin; bir sayı görünür. İstemci cihazda PS Remote Play uygulamasını başlatın. İki cihazı birbirine bağlamak için host PS4 konsolunuzdaki numarayı istemci cihazınızdaki uygulamaya girin.
  • Uzaktan Oynama, PS5 konsolunuza, PS4 konsolunuza veya mobil cihazınıza bağlanmak için UDP Bağlantı Noktası 8572'yi kullanır. Yönlendiricinizin, internet servis sağlayıcınızın ve mobil operatörünüzün bu bağlantı noktasını engellemediğinden emin olun.
    Yönlendiriciniz bu bağlantı noktasını engelliyorsa bağlantı noktası yönlendirmeyi ayarlayabilir ve internetten PS5 konsolunuza veya PS4 konsolunuza erişime izin verebilirsiniz. Bunu yaparak, Uzaktan Oynama'yı kullanabilirsiniz.
    Bağlantı noktası engellenmemişse veya bağlantı noktası yönlendirmeyi ayarladıktan sonra hala Uzaktan Oynama'yı kullanamıyorsanız, internet servis sağlayıcınıza başvurun.

    Mobil veri kullanıyorsanız, mobil operatörünüzle iletişime geçin.

    “Bağlantı noktası eşleme” veya “adres dönüştürme” olarak da adlandırılan “bağlantı noktası yönlendirme”, belirli bir bağlantı noktasındaki (giriş) sinyali belirlenmiş başka bir bağlantı noktasına (çıkış) yönlendirir.

  • Bir NAT Tipi alamıyorsanız, ağ ortamınız Uzaktan Oynama'yı desteklemiyordur. PS Remote Play 'i başlatıp aşağıdaki işlemleri yaparak NAT Tipinizi kontrol edebilirsiniz.

    • Windows PC'nizde Ayarlar 'a gidin ve ardından Bilgi'yi seçin.
    • Mac'inizde Tercihler öğesini seçin.
    • Mobil cihazınızda Ayarlar 'a gidin ve ardından NAT Tipi'ni seçin.

    Ağ ortamınızda NAT Tipi 3 kullanılıyorsa, diğer cihazlara bağlanamayabilir ve Uzaktan Oynama'yı kullanamayabilirsiniz.

Bağlantı kararsızsa

  • PS5 konsolunuzu, PS4 konsolunuzu, Windows PC'nizi veya Mac'inizi internete bağlamak için kablolu bir bağlantı kullanmanızı öneririz.
  • En az 5 Mb/sn'lik yükleme ve indirme hızına sahip yüksek hızlı bir bağlantı öneririz. Aşağıdaki yollarla PS5 veya PS4 konsolunuz için tahmini bağlantı hızını kontrol edin.

    • PS5 konsolunuzda Ayarlar > > Bağlantı Durumu'na gidin ve ardından İnternet Bağlantısını Test Et'i seçin.
    • PS4 konsolunuzda Ayarlar > öğesine gidin ve ardından İnternet Bağlantısını Test Et öğesini seçin.

    Ağ ortamınız yeterli bir bağlantı hızını desteklemiyorsa daha fazla bilgi için internet servis sağlayıcınızla veya mobil operatörünüzle iletişime geçin.

  • Uzaktan Oynama sırasında, istemci cihazdaki video ve diğer medya içerikleri akışı videonun titremesine ve düzgün oynatılmamasına neden olabilir. Bu, ağınızdaki diğer cihazlar büyük miktarda bant genişliği kullandığında da olabilir. Uzaktan Oynama'yı kullanmadan önce pasif hale gelmelerini bekleyin.
  • PS4 konsolunuzu Windows PC, Mac veya mobil cihazınızdan kontrol etmek için Uzaktan Oynama'yı kullanıyorsanız PS Remote Play uygulamasında Ayarlar veya Tercihler öğesine gidin ve ardından daha düşük çözünürlüklü bir video kalitesi ayarlamak için Remote Play için Video Kalitesi (PS4) öğesini seçin. Bu, bağlantının kararlı hale gelmesine yardımcı olabilir ve daha sorunsuz bir Uzaktan Oynama deneyimi sağlar. PS5 veya PS4 konsolunuzu (CUH-7000 serisi CUH-7100 serisi/CUH-7200 serisi) kontrol etmek için Uzaktan Oynama'yı kullanıyorsanız, ağ durumunuza bağlı olarak video kalitesi otomatik olarak ayarlanır.

Uzaktan Oynama'yı mobil veri üzerinden kullanırken

  • Uzaktan Oynama'yı kararlı ve yeterince hızlı bağlantıya sahip bir yerde kullanın.
  • İstemci cihazınızı hareket ettirmek, bağlantının kararsız hale gelmesine neden olarak Uzaktan Oynamanın kesintiye uğramasına veya bağlantısının kesilmesine neden olabilir.
  • Kullanım sırasında mobil veri ve Wi-fi® arasında geçiş yaptığınızda Uzaktan Oynama bağlantısı kesilecektir.
  • Mobil operatörünüzün ağ yapısına bağlı olarak, Uzaktan Oynama kullanılamayabilir veya kararsız bağlantı nedeniyle kesintiye uğrayabilir. Ek olarak, iyileştirilemeyen düşük video kaliteniz olabilir.
  • Mobil operatör paketinize bağlı olarak bağlantı hızınız ve veri kullanımınız sınırlı olabilir. Bu durumda, Uzaktan Oynama kullanılamayabilir. Ayrıntılar için mobil operatör sözleşmenizi ve paketinizi inceleyin veya mobil operatörünüzle iletişime geçin.
  • Bir hata kodu görürseniz referans olarak aşağıdaki bilgileri kullanın.

    0x81221101
    0x81221104
    0x81221105
    0x81221106
    Uzaktan Oynama'yı kullanmak için yeterli bağlantı hızınız yok. En az 5 Mb/sn'lik yükleme ve indirme hızına sahip yüksek hızlı bir bağlantı öneririz.
    0x81121102 Bağlantı kararsız. Farklı bir yere taşınırsanız veya bir süre beklerseniz bağlanabilirsiniz.
    0x81221103 Mobil ağınız çok yoğun. Bir süre bekleyip tekrar denerseniz bağlanabilirsiniz.

Uzaktan Oynama için mobil veri kullanırken sorun yaşamaya devam ediyorsanız yardımcı olabilecek ek bilgi için bkz. “İstemci cihazınız kontrol etmeye çalıştığınız PS5 konsolunu veya PS4 konsolunu bulamadığında” ve “Bağlantı kararsızsa”.