Controlul consolei tale PS5 de pe o altă consolă PS5

Utilizând [Remote Play], te poți conecta la consola ta PS5 de pe o altă consolă PS5. Consola utilizată pentru conectarea la distanță la alte console se numește client. Consola la care te conectezi se numește gazdă.

Pregătește-te

Pentru a utiliza Remote Play ai nevoie de următoarele:

 • Două console PS5 (o consolă va fi utilizată ca gazdă, iar cealaltă consolă va fi client)
  Actualizează-ți întotdeauna consola PS5 la ultima versiune a software-ului de sistem.
 • Un cont pentru PlayStation™Network
  Utilizează același cont atât pentru consola gazdă cât și pentru consola client. Dacă nu ai un cont, va trebui să îți creezi mai întâi un cont.
 • Conexiune de mare viteză la internet
  Ca standard, recomandăm o conexiune de mare viteză la internet cu viteze de încărcare și descărcare de cel puțin 5 Mbps. Pentru cea mai bună performanță, îți recomandăm o conexiune de mare viteză la internet cu viteze de încărcare și descărcare de cel puțin 15 Mbps.
 • Controler fără fir pentru consola PS5

De asemenea, poți utiliza un controler fără fir DUALSHOCK®4.

Configurează-ți consola PS5

Configurează consola PS5 pe care o vei utiliza ca dispozitiv gazdă. Va trebui să faci acest lucru numai la prima utilizare a aplicației Remote Play:

 • Din ecranul principal, selectează [Setări] > [Sistem]> [Remote Play] și apoi activează [Activare Remote Play].
 • Pentru a porni Remote Play în timp ce consola ta PS5 este în modul de repaus, selectează [Setări] > [Sistem] > [Economisire energie] > [Caracteristici disponibile în modul de repaus]. Apoi activează [Păstrare conexiune la internet] și [Activare pornire PS5 din rețea].

Deschide aplicația Remote Play

Va trebui să faci următorii pași de fiecare dată când îți conectezi consola PS5 gazdă la consola ta PS5 client.

1.
Pornește consola gazdă PS5 sau pune-o în modul de repaus.
2.
Din pagina de pornire a jocurilor a consolei PS5 client, selectează [Remote Play].
Dacă selectezi [Setări], poți configura setările aplicației Remote Play pentru calitatea video, de exemplu rezoluția și frecvența cadrelor.
3.
Selectează [PS5].
Pe ecran va fi afișat următorul mesaj: „Înainte de a te conecta la PS5”.
4.
Selectează [OK].
Dacă ți se cere să introduci ID-ul de conectare și parola, conectează-te cu contul pe care îl utilizezi pentru consola PS5 gazdă.
Aplicația va căuta consola PS5 pe care ești conectat(ă) cu contul tău și apoi se va conecta automat la consolă. După ce aceasta se conectează, va fi afișat ecranul consolei PS5 gazdă și poți începe să utilizezi Remote Play. Dacă găsește mai multe console PS5, selectează consola pe care vrei să o utilizezi.
 • Consola PS5 client nu va putea să caute și să se conecteze la consola PS5 gazdă dacă au trecut mai mult de 60 de zile de la ultima ta conectare. Dacă nu ai utilizat consola gazdă PS5 de mai mult timp, conectează-te înainte de a deschide aplicația Remote Play. Verifică dacă dispozitivul tău se conectează corect atunci când te afli în apropierea consolei gazdă PS5, înainte de a te conecta la distanță, când nu ești acasă.
 • Dacă aplicația nu găsește dispozitivul la care vrei să te conectezi, sau dacă nu te poți conecta sau ai o conexiune instabilă, consultă „Dacă aplicația Remote Play nu este disponibilă”.

Butoanele de control ale Remote Play

Apasă pe butonul PS Se afișează centrul de control al consolei client.
În timpul Remote Play, vei controla consola PS5 gazdă utilizând cardurile afișate pe ecranul tău. Din carduri, poți accesa centrul de control și ecranul principal al consolei gazdă.
Ține apăsat butonul PS Se afișează ecranul principal al consolei client.

Joacă un joc multiplayer

Dacă un jucător începe să utilizeze Remote Play, ceilalți pot să i se alăture ca jucători adăugați.
Pentru a te alătura într-o sesiune Remote Play ca jucător adăugat, trebuie să te conectezi la consola PS5 client și apoi să apeși pe butonul (de opțiuni) de pe controlerul tău.
Conectează-te cu contul tău, atunci când ți se cere să introduci ID-ul de conectare și parola.

 • Într-un joc multiplayer pot intra în total trei jucători.
 • Dacă jucătorul care a început jocul în Remote Play închide aplicația, sesiunea se termină pentru toți jucătorii care au intrat în jocul multiplayer.
 • În jocurile multiplayer, nu îți poți utiliza microfonul.

Închide aplicația Remote Play

1.
În timpul utilizării aplicației Remote Play, apasă pe butonul PS de pe controler.
Se afișează centrul de control al consolei PS5 client.
2.
Selectează cardul Remote Play și apoi selectează [Închidere Remote Play]. Apoi, selectează [Nu opri alimentarea] sau [Comută în modul de repaus].
Remote Play se va închide și ecranul va reveni la starea în care era înainte de conectarea la consola gazdă.