Controlul consolei tale PS4 de pe un PC cu Windows

Instalează [PS Remote Play] pe computerul personal pe care rulează sistemul Windows și apoi conectează-l la consola ta PS4.

Pregătește-te

Pentru a utiliza Remote Play ai nevoie de următoarele:

 • PC Windows

  Sistem de operare Windows 10
  Windows 11
  Procesor Procesoare Intel® Core™ generația a 7-a sau ulterioară
  Spațiu de stocare 100 MB sau mai mult
  RAM 2 GB sau mai mult
  Rezoluție ecran 1024 × 768 sau superioară
  Placă de sunet Obligatoriu
  Port USB Obligatoriu
 • Consolă PS4
  Actualizează-ți întotdeauna consola PS4 la ultima versiune a software-ului de sistem.
 • Un cont pentru PlayStation™Network
  Utilizează același cont pe care îl utilizezi cu consola ta PS4. Dacă nu ai un cont, va trebui să îți creezi mai întâi un cont.
 • Conexiune de mare viteză la internet
  Ca standard, recomandăm o conexiune de mare viteză la internet cu viteze de încărcare și descărcare de cel puțin 5 Mbps. Pentru cea mai bună performanță, îți recomandăm o conexiune de mare viteză la internet cu viteze de încărcare și descărcare de cel puțin 15 Mbps.
 • Controler fără fir DUALSHOCK®4
 • Cablu USB
  Conectează-ți computerul personal Windows și controlerul utilizând un cablu USB. De asemenea, poți utiliza un adaptor USB fără fir DUALSHOCK®4.
 • De asemenea, îți poți utiliza controlerul fără fir pentru consola ta PS5. Conectează controlerul la computerul tău Windows utilizând cablul USB.
 • Pentru a utiliza chatul de voce, ai nevoie de un microfon, de exemplu microfonul încorporat în computerul tău Windows.

Instalează aplicația

Va trebui să urmezi instrucțiunile de mai jos numai la prima utilizare a aplicației. Poți utiliza aceeași aplicație pentru a te conecta la consola ta PS4 și la consola PS5.

1.

Descarcă [PS Remote Play] și salvează-l pe desktop sau în alt loc.
Citește „Acordul de licență pentru utilizatorul final pentru aplicația SIE” și „Politica de confidențialitate”. Butonul de descărcare va fi disponibil după ce bifezi caseta de selectare.

Descărcare
2.
Rulează fișierul de instalare și apoi urmează instrucțiunile afișate pe ecran pentru instalarea aplicației.
În timpul instalării, s-ar putea să vezi o cerere de descărcare a unui software suplimentar necesar pentru utilizarea [PS Remote Play]. Pentru a descărca acest program software, urmează instrucțiunile afișate pe ecran.

Configurează-ți consola PS4

Configurează-ți consola PS4 în următoarele moduri. Va trebui să faci acest lucru numai la prima utilizare a aplicației Remote Play:

 • Din ecranul de funcții, accesează [Setări] > [Setări de conectare pentru Remote Play] și apoi activează [Activare Remote Play].
 • Din ecranul de funcții, accesează [Setări] > [Gestionare cont] > [Activează ca PS4 principal] și apoi selectează [Activare]. Poți activa această setare pe o singură consolă PS4 pentru fiecare cont. Pentru informații suplimentare despre activarea consolei tale PS4 ca și consolă principală consultă Ghidul utilizatorului PS4.
 • Pentru a porni Remote Play în timp ce consola ta PS4 este în modul de repaus, selectează [Setări] > [Setări de economisire a energiei] > [Setare caracteristici disponibile în modul de repaus]. Apoi bifează casetele corespunzătoare opțiunilor [Păstrare conexiune la internet] și [Activare pornire PS4 din rețea].

Deschide aplicația Remote Play

Va trebui să faci următorii pași de fiecare dată când te conectezi la consola ta PS4 de pe computerul pe care rulează Windows.

1.
Pornește consola PS4 sau pune-o în modul de repaus.
2.
Utilizează un cablu USB pentru a-ți conecta controlerul la computerul tău Windows.
De asemenea, poți utiliza un adaptor USB fără fir DUALSHOCK®4.
3.
Lansează [PS Remote Play] pe computerul Windows și apoi selectează [Conectează-te la PSN].
4.
Conectează-te cu același cont pe care îl utilizezi pentru consola ta PS4.
Dacă selectezi [Setări], poți configura setările aplicației Remote Play pentru calitatea video, de exemplu rezoluția și frecvența cadrelor.
5.
Selectează [PS4].
Aplicația caută consola PS4 pe care ai configurat-o în Configurează-ți consola PS4 și apoi se conectează. După ce se conectează, ecranul consolei tale PS4 se afișează pe computerul tău Windows și poți începe să utilizezi Remote Play.
De la cea de a doua conectare, vei putea să selectezi consola la care te-ai conectat anterior.
 • Înainte de a încerca să te conectezi la distanță când nu ești acasă, verifică dacă dispozitivul se conectează corect atunci când te afli în apropierea consolei tale PS4.
 • Dacă aplicația nu găsește dispozitivul la care vrei să te conectezi, sau dacă nu te poți conecta sau ai o conexiune instabilă, consultă „Dacă aplicația Remote Play nu este disponibilă”.

Butoanele de control ale Remote Play

Pe lângă utilizarea controlerului tău, de la panoul de control îți poți controla și consola ta PS4.
În timpul Remote Play, dacă muți cursorul mouse-ului computerului tău Windows pe ecranul pe care îl utilizezi pentru Remote Play, va fi afișat panoul de control:

 • Buton SHARE
  Efectuează aceleași funcții ca și butonul SHARE al controlerului.
 • Buton PS
  Afișează ecranul principal al consolei tale PS4.
 • Buton OPTIONS
  Efectuează aceleași funcții ca și butonul OPTIONS al controlerului.
 • Stare microfon
  Selectează [Microfon deschis] / [Microfon închis] pentru a deschide sau închide microfonul.

  Pictograma care afișează starea microfonului se modifică. Microfon deschis
  Microfon închis
  Microfon neconectat
 • Nivel baterie
  Verifică nivelul bateriei controlerului tău.
 • Dimensiune ecran
  Modifici dimensiunea ecranului în timpul utilizării Remote Play.

  Pictograma pentru modificarea dimensiunii ecranului se modifică. Comutare la ecran complet
  Ieșire din ecran complet

Închide aplicația Remote Play

1.
Dă clic pe Butonul de închidere aflat în colțul din dreapta sus al ecranului pe care îl utilizezi pentru Remote Play.
Va fi afișat următorul mesaj: „Această sesiune Remote Play va fi deconectată”.
Pentru a părăsi Remote Play în timp ce consola ta PS4 este în modul de repaus, bifează caseta de selectare pentru [Comută consola conectată în modul de repaus].
2.
Selectează [OK].
Remote Play se va închide și ecranul va reveni la starea în care era înainte de conectarea computerului tău Windows la consola ta PS4.

Pentru dezinstalarea aplicației [PS Remote Play], accesează setările computerului Windows și selectează [Aplicații] > [Aplicații și caracteristici] și apoi șterge [PS Remote Play]. Numele folderului și al comenzii pot să difere în funcție de versiunea sistemului de operare.