Controlul consolei tale PS4 de pe o consolă PS5

Pregătește-te

Pentru a utiliza Remote Play ai nevoie de următoarele:

 • Consolă PS5
  Actualizează-ți întotdeauna consola PS5 la ultima versiune a software-ului de sistem.
 • Consolă PS4
  Actualizează-ți întotdeauna consola PS4 la ultima versiune a software-ului de sistem.
 • Un cont pentru PlayStation™Network
  Utilizează același cont pe care îl utilizezi cu consola ta PS5 și consola PS4. Dacă nu ai un cont, va trebui să îți creezi mai întâi un cont.
 • Conexiune de mare viteză la internet
  Ca standard, recomandăm o conexiune de mare viteză la internet cu viteze de încărcare și descărcare de cel puțin 5 Mbps. Pentru cea mai bună performanță, îți recomandăm o conexiune de mare viteză la internet cu viteze de încărcare și descărcare de cel puțin 15 Mbps.
 • Controler fără fir pentru consola PS5

De asemenea, poți utiliza un controler fără fir DUALSHOCK®4.

Configurează-ți consola PS4

Configurează-ți consola PS4 în următoarele moduri. Va trebui să faci acest lucru numai la prima utilizare a aplicației Remote Play:

 • Din ecranul de funcții, accesează [Setări] > [Setări de conectare pentru Remote Play] și apoi activează [Activare Remote Play].
 • Din ecranul de funcții, accesează [Setări] > [Gestionare cont] > [Activează ca PS4 principal] și apoi selectează [Activare]. Poți activa această setare pe o singură consolă PS4 pentru fiecare cont. Pentru informații suplimentare despre activarea consolei tale PS4 ca și consolă principală consultă Ghidul utilizatorului PS4.
 • Pentru a porni Remote Play în timp ce consola ta PS4 este în modul de repaus, selectează [Setări] > [Setări de economisire a energiei] > [Setare caracteristici disponibile în modul de repaus]. Apoi bifează casetele corespunzătoare opțiunilor [Păstrare conexiune la internet] și [Activare pornire PS4 din rețea].

Deschide aplicația Remote Play

Va trebui să faci următorii pași de fiecare dată când te conectezi la consola ta PS4 de pe consola ta PS5.

1.
Pornește consola PS4 sau pune-o în modul de repaus.
2.
Din pagina de pornire a jocurilor a consolei tale client PS5, selectează [Remote Play].
Dacă selectezi [Setări], poți configura setările aplicației Remote Play pentru calitatea video, de exemplu rezoluția și frecvența cadrelor.
3.
Selectează [PS4].
Dacă ți se cere să introduci ID-ul de conectare și parola, conectează-te cu contul pe care îl utilizezi pentru consola ta PS4.
Aplicația caută consola PS4 pe care ai configurat-o în Configurează-ți consola PS4 și apoi se conectează. După ce se conectează, ecranul consolei tale PS4 se afișează pe consola ta PS5 și poți începe să utilizezi Remote Play.
 • Înainte de a utiliza Remote Play când nu ești acasă, îți recomandăm să verifici conexiunea.
 • Dacă aplicația nu găsește dispozitivul la care vrei să te conectezi, sau dacă nu te poți conecta sau ai o conexiune instabilă, consultă „Dacă aplicația Remote Play nu este disponibilă”.

Butoanele de control ale Remote Play

Apasă pe butonul PS Se afișează centrul de control al consolei tale PS5.
În timpul Remote Play, vei controla consola PS4 utilizând cardurile afișate pe ecranul tău. Din carduri, poți accesa ecranul principal al consolei PS4.
Ține apăsat butonul PS Se afișează ecranul principal al consolei tale PS5.

Închide aplicația Remote Play

1.
În timpul utilizării aplicației Remote Play, apasă pe butonul PS de pe controler.
Se afișează centrul de control al consolei tale PS5.
2.
Selectează cardul Remote Play și apoi selectează [Închidere Remote Play]. Apoi, selectează [Nu opri alimentarea] sau [Comută în modul de repaus].
Remote Play se va închide și ecranul va reveni la starea în care era înainte de conectarea la consola ta PS4.