Controlul consolei tale PS4 de pe un dispozitiv mobil

Instalează [PS Remote Play] pe dispozitivul tău mobil, de exemplu pe smartphone sau pe tableta Android™, pe un dispozitiv mobil digital iPhone sau pe un dispozitiv mobil digital iPad, și apoi conectează-te la consola ta PS4.

Pregătește-te

Pentru a utiliza Remote Play ai nevoie de următoarele:

 • Smartphone sau tabletă Android™, iPhone sau iPad
  Pentru detalii despre cerințele sistemului, accesează Google Play™ sau App Store.
 • Consolă PS4
  Actualizează-ți întotdeauna consola PS4 la ultima versiune a software-ului de sistem.
 • Un cont pentru PlayStation™Network
  Utilizează același cont pe care îl utilizezi cu consola ta PS4. Dacă nu ai un cont, va trebui să îți creezi mai întâi un cont.
 • Conexiune de mare viteză la internet
  Ca standard, recomandăm o conexiune de mare viteză la internet cu viteze de încărcare și descărcare de cel puțin 5 Mbps. Pentru cea mai bună performanță, îți recomandăm o conexiune de mare viteză la internet cu viteze de încărcare și descărcare de cel puțin 15 Mbps.
  Pentru a utiliza datele pentru Remote Play, trebuie să îți configurezi dispozitivul mobil. Pentru detalii, vezi „Pregătește dispozitivul tău mobil”.
 • Remote Play utilizează mai multe date decât majoritatea serviciilor de redare video în flux. Dacă utilizezi Remote Play cu date mobile, ai grijă să nu depășești limita de date sau să acumulezi costuri suplimentare mari pe factura pentru servicii mobile.
 • Îți poți conecta controlerul fără fir la dispozitivul tău mobil. Pentru informații suplimentare despre dispozitivele compatibile și despre conectarea controlerului fără fir, consultă „Utilizarea unui controler fără fir”.
 • Pentru a utiliza chatul de voce, ai nevoie de un microfon, de exemplu microfonul încorporat în dispozitivul tău mobil.

Instalează aplicația

Din Google Play™ sau App Store, descarcă și instalează [PS Remote Play] pe dispozitivul tău mobil. Poți utiliza aceeași aplicație pentru a te conecta la consola ta PS5 și la consola PS4. De asemenea, poți accesa Google Play™ sau App Store utilizând următoarele coduri 2D. Va trebui să urmezi instrucțiunile de mai jos numai la prima utilizare a aplicației.

Configurează-ți consola PS4

Configurează-ți consola PS4 în următoarele moduri. Va trebui să faci acest lucru numai la prima utilizare a aplicației Remote Play:

 • Din ecranul de funcții, accesează [Setări] > [Setări de conectare pentru Remote Play] și apoi activează [Activare Remote Play].
 • Din ecranul de funcții, accesează [Setări] > [Gestionare cont] > [Activează ca PS4 principal] și apoi selectează [Activare]. Poți activa această setare pe o singură consolă PS4 pentru fiecare cont. Pentru informații suplimentare despre activarea consolei tale PS4 ca și consolă principală consultă Ghidul utilizatorului PS4.
 • Pentru a porni Remote Play în timp ce consola ta PS4 este în modul de repaus, selectează [Setări] > [Setări de economisire a energiei] > [Setare caracteristici disponibile în modul de repaus]. Apoi bifează casetele corespunzătoare opțiunilor [Păstrare conexiune la internet] și [Activare pornire PS4 din rețea].

Pregătește dispozitivul tău mobil

Pentru a utiliza datele pentru Remote Play, trebuie să îți configurezi dispozitivul mobil. În funcție de furnizorul de servicii și de condițiile rețelei, s-ar putea să nu poți utiliza datele mobile pentru Remote Play.
Dacă dispozitivul tău este conectat la Wi-Fi®, vei continua să utilizezi Wi-Fi când deschizi Remote Play.

1.
Lansează [PS Remote Play] pe dispozitivul tău mobil și apoi selectează [Conectează-te la PSN].
2.
Conectează-te cu același cont pe care îl utilizezi pentru consola ta PS4.
3.
Selectează [Setări] din colțul din dreapta sus al ecranului și activează [Date mobile] > [Utilizarea datelor mobile].
4.
Selectează [OK].
 • Îți recomandăm să activezi [Anunță-mă când utilizez datele mobile]. Vei primi o notificare de fiecare dată când deschizi Remote Play utilizând date mobile.
 • Dacă utilizezi date mobile, poți selecta calitatea imaginii pentru Remote Play. Selectează [Calitate video pentru redare în flux] pentru a modifica această setare. Traficul de date poate să difere în funcție de calitatea video selectată.

Deschide aplicația Remote Play

Va trebui să faci următorii pași de fiecare dată când te conectezi la consola ta PS4 de pe dispozitivul tău mobil.

1.
Pornește consola PS4 sau pune-o în modul de repaus.
2.
Lansează [PS Remote Play] pe dispozitivul tău mobil și apoi selectează [Conectează-te la PSN].
3.
Conectează-te cu același cont pe care îl utilizezi pentru consola ta PS4.
4.
Selectează [PS4].
Aplicația caută consola PS4 pe care ai configurat-o în Configurează-ți consola PS4 și apoi se conectează. După ce se conectează, ecranul consolei tale PS4 se afișează pe dispozitivul tău mobil și poți începe să utilizezi Remote Play.
De la cea de a doua conectare, vei putea să selectezi consola la care te-ai conectat anterior.
 • Înainte de a încerca să te conectezi la distanță când nu ești acasă, verifică dacă dispozitivul se conectează corect atunci când te afli în apropierea consolei tale PS4.
 • Dacă aplicația nu găsește dispozitivul la care vrei să te conectezi, sau dacă nu te poți conecta sau ai o conexiune instabilă, consultă „Dacă aplicația Remote Play nu este disponibilă”.

Butoanele de control ale Remote Play

Dacă atingi ecranul dispozitivului tău mobil în timp ce utilizezi Remote Play, se afișează butoanele controlerului.

Dacă utilizezi un smartphone sau o tabletă pe care rulează Android™, designul butoanelor și al pictogramelor poate să difere.

Dacă selectezi [opțiuni], se afișează panoul de control.

Din panoul de control poți efectua următoarele acțiuni:

 • Setări
  Modifici setări precum orientarea ecranului și modul de afișare a butoanelor controlerului. Totodată, folosind panoul de control vei ieși din aplicația Remote Play.
 • Buton SHARE
  Efectuează aceleași funcții ca și butonul SHARE al controlerului.
 • Buton PS
  Afișează ecranul principal al consolei tale PS4.
 • Stare microfon
  Selectează [Microfon deschis] / [Microfon închis] pentru a deschide sau închide microfonul.

 • Buton OPTIONS
  Efectuează aceleași funcții ca și butonul OPTIONS al controlerului.
 • Închidere
  Închizi panoul de control.

Închide aplicația Remote Play

1.
Atinge ecranul în timpul rulării aplicației Remote Play.
Vor fi afișate butoanele controlerului.
2.
Din colțul din dreapta jos al ecranului, selectează [opțiuni].
Va fi afișat panoul de control al aplicației Remote Play.
3.
Selectează [Setări] și apoi selectează [Deconectare].
Va fi afișat următorul mesaj: „Această sesiune Remote Play va fi deconectată”.
Pentru a părăsi Remote Play în timp ce consola ta PS4 este în modul de repaus, bifează caseta de selectare pentru [Comută consola conectată în modul de repaus].
4.
Selectează [OK].
Remote Play se va închide și ecranul va reveni la starea în care era înainte de conectarea dispozitivului tău mobil la consola ta PS4.