Dacă aplicația Remote Play nu este disponibilă

Indiferent de problemele pe care le ai, dacă aplicația Remote Play nu este disponibilă, verifică-ți mai întâi conexiunea la internet, software-ul de sistem și aplicația. Pentru detalii, vezi „Ce trebuie să verifici mai întâi dacă aplicația Remote Play nu este disponibilă”.
În funcție de situație, ar trebui să verifici și următoarele:

Dacă dispozitivul tău client nu poate găsi consola PS5 sau consola PS4 pe care încerci să o controlezi
În cazul în care conexiunea este instabilă
Dacă utilizezi Remote Play cu date mobile

  • Înainte de a încerca să te conectezi atunci când nu ești acasă, verifică dacă dispozitivul tău se conectează corect când ești în apropierea consolei PS5 sau a consolei PS4 pe care încerci să o controlezi.
  • În funcție de conținut sau de modul în care este utilizată, aplicația Remote Play ar putea să nu fie disponibilă. Pentru detalii, consultă „Restricții”.
  • De asemenea, poți vizita site-ul web de asistență pentru informații.

Ce trebuie să verifici mai întâi dacă aplicația Remote Play nu este disponibilă

  • Fă verificările necesare consolei tale PS5 sau consolei PS4 pentru a te asigura că se poate conecta la internet și că te poți conecta la PlayStation™Network.

    • De pe consola ta PS5, din ecranul principal, accesează Setări > Rețea > Stare conexiune și apoi selectează Conexiune la internet sau PlayStation Network.
    • De pe consola ta PS4, din ecranul de funcții, accesează Setări și apoi selectează Rețea. Asigură-te că bifa este selectată pentru opțiunea Conectare la internet. De asemenea, poți face aceeași verificare și astfel: accesează Testare conexiune la internet și apoi selectează Conexiune la internet sau Conectare la PlayStation Network.
  • Verifică pentru a te asigura că software-ul de sistem de pe consola ta PS5 sau de pe consola PS4 este actualizat la cea mai recentă versiune.

    • De pe consola ta PS5, din ecranul principal, accesează Setări > Sistem > Software sistem > Actualizare și setări ale software-ului de sistem și apoi selectează Actualizare software de sistem.
    • De pe consola ta PS4, din ecranul de funcții, accesează Setări și apoi selectează Actualizare software de sistem.
  • Verifică și asigură-te că aplicația PS Remote Play este actualizată la cea mai recentă versiune pe computerul tău Windows, Mac sau pe dispozitivul mobil.
    Dacă aplicația nu este actualizată la cea mai recentă versiune, deschide PS Remote Play și urmează instrucțiunile afișate pe ecran pentru a actualiza aplicația.

Dacă dispozitivul tău client nu poate găsi consola PS5 sau consola PS4 pe care încerci să o controlezi

  • Poți asocia manual un dispozitiv (clientul) pentru a controla la distanță un al doilea dispozitiv (gazda). După conectarea ambelor dispozitive la aceeași rețea, urmează instrucțiunile afișate pe ecran.

    • De pe consola gazdă PS5, din ecranul principal, accesează Setări > Sistem > Remote Play și apoi selectează Legare dispozitiv; pe ecran va fi afișat un număr. Lansează aplicația PS Remote Play pe dispozitivul client. Introdu numărul afișat pe consola ta PS5 gazdă în aplicația de pe dispozitivul client pentru a asocia cele două dispozitive.
    • Pe consola ta gazdă PS4, din ecranul de funcții, selectează Setări > Setări de conectare pentru Remote Play și apoi selectează Adăugare dispozitiv; pe ecran va fi afișat un număr. Lansează aplicația PS Remote Play pe dispozitivul client. Introdu numărul afișat pe consola ta PS4 gazdă în aplicația de pe dispozitivul client pentru a asocia cele două dispozitive.
  • Remote Play utilizează portul UDP 8572 pentru a se conecta la consola ta PS5, la consola PS4 sau la dispozitivul mobil. Verifică și asigură-te că ruterul tău, furnizorul de servicii internet și de servicii mobile nu blochează acest port.
    Dacă ruterul tău blochează acest port, poți configura redirecționarea portului și poți permite accesul de pe internet la consola ta PS5 sau la consola PS4. Astfel, vei putea să utilizezi Remote Play.
    Dacă portul nu este blocat, sau dacă tot nu poți utiliza Remote Play nici după ce ai configurat redirecționarea portului, contactează furnizorul de servicii internet.

    Dacă utilizezi date mobile, contactează furnizorul de servicii mobile.

    Funcția „redirecționare port”, numită și „mapare port” sau „conversie adresă”, redirecționează semnalul de la un anumit port (intrarea) către un alt port alocat (ieșirea).

  • Dacă nu poți obține informații despre tipul NAT, mediul tău de rețea nu va accepta Remote Play. Poți verifica tipul NAT lansând PS Remote Play și efectuând următoarele acțiuni.

    • De pe computerul tău Windows, accesează Setări și apoi selectează Informații.
    • De pe computerul tău Mac, selectează Preferințe .
    • De pe dispozitivul mobil, accesează Setări și apoi selectează Tip NAT.

    Dacă mediul tău de rețea utilizează NAT tip 3, este posibil să nu te poți conecta la alte dispozitive și probabil nu vei putea utiliza Remote Play.

În cazul în care conexiunea este instabilă

  • Îți recomandăm să utilizezi o conexiune cu fir pentru a-ți conecta consola PS5, consola PS4, computerul Windows sau computerul Mac la internet.
  • Îți recomandăm să utilizezi o conexiune de mare viteză, cu viteze de încărcare și descărcare de cel puțin 5 Mbps. Verifică viteza de conectare estimată pentru consola ta PS5 sau pentru consola PS4, urmând instrucțiunile de mai jos.

    • De pe consola ta PS5, accesează Setări > Rețea > Stare conexiune și apoi selectează Testare conexiune la internet.
    • De pe consola ta PS4, accesează Setări > Rețea și apoi selectează Testare conexiune la internet.

    Dacă mediul tău de rețea nu acceptă o viteză suficientă de conectare, contactează furnizorul de servicii internet sau de servicii mobile pentru informații suplimentare.

  • În timpul utilizării Remote Play, redarea fișierelor video și a altor fișiere media pe dispozitivul client poate determina apariția unor intermitențe video și poți avea probleme la redarea fișierelor. Același lucru se poate întâmpla dacă alte dispozitive din rețeaua ta utilizează o mare parte din lățimea de bandă. Așteaptă până când acestea intră în repaus, apoi utilizează Remote Play.
  • Dacă utilizezi Remote Play pentru a controla consola PS4 de pe computerul Windows, Mac sau de pe dispozitivul mobil, accesează Setări sau Preferințe din aplicația PS Remote Play și apoi selectează Calitate video pentru Remote Play (PS4) și selectează o rezoluție mai mică pentru calitatea video. Această setare poate ajuta la stabilizarea conexiunii și astfel, vei putea utiliza mai bine Remote Play. Dacă utilizezi Remote Play pentru a-ți controla consola PS5 sau consola PS4 (seria CUH-7000 / seria CUH-7100 / seria CUH-7200), calitatea video este reglată automat, în funcție de starea rețelei.

Dacă utilizezi Remote Play cu date mobile

  • Utilizează Remote Play în locații cu conexiuni stabile și suficient de rapide.
  • Mutarea dispozitivului client poate afecta stabilitatea conexiunii, iar în acest caz aplicația Remote Play va fi întreruptă sau deconectată.
  • Remote Play se va deconecta dacă treci de la date mobile la Wi-Fi® în timpul utilizării aplicației.
  • În funcție de structura rețelei furnizorului de servicii mobile, este posibil ca Remote Play să nu fie disponibilă sau să se întrerupă datorită unei conexiuni instabile. În plus, calitatea video poate fi mediocră și acest lucru nu se poate îmbunătăți.
  • În funcție de planul de servicii la care ești abonat(ă) la furnizorul tău de servicii mobile, viteza conexiunii și utilizarea datelor pot fi limitate. În acest caz, este posibil ca aplicația Remote Play să nu fie disponibilă. Pentru detalii, consultă contractul și planul de abonament pentru servicii mobile sau contactează furnizorul de servicii mobile.
  • Dacă este afișat un cod de eroare, utilizează informațiile de mai jos, ca referință.

    0x81221101
    0x81221104
    0x81221105
    0x81221106
    Viteza ta de conectare nu este suficientă pentru a utiliza Remote Play. Îți recomandăm să utilizezi o conexiune de mare viteză, cu viteze de încărcare și descărcare de cel puțin 5 Mbps.
    0x81121102 Conexiunea este instabilă. Dacă te deplasezi într-un alt loc sau aștepți puțin, s-ar putea să te poți conecta.
    0x81221103 Rețeaua ta mobilă este aglomerată. Așteaptă puțin și apoi încearcă din nou, s-ar putea să te poți conecta.

Dacă încă mai ai probleme în timp ce utilizezi date mobile pentru Remote Play, vezi „Dacă dispozitivul tău client nu poate găsi consola PS5 sau consola PS4 pe care încerci să o controlezi” și „În cazul în care conexiunea este instabilă” pentru informații suplimentare.